CN Flex
Image default
Vakantie

Dit móet je zien op Curacao

Het eiland Curacao is vanwege haar grote aantal bezienswaardigheden een populaire vakantiebestemming. Letterlijk voor iedere vakantieganger heeft Curacao wel iets te bieden; geschiedenis, levendige cultuur, een bruisend nachtleven, indrukwekkende natuurgebieden, uitgebreide winkelmogelijkheden, geweldige duiklocaties en prachtige stranden bij bijvoorbeeld Klein Curacao. Wij vertellen je meer.

Pontjesbrug

Als je een vakantiefoto van Curacao ziet, is de kans ontzettend groot dat de pontjesbrug erop staat. Het is niet voor niets één van de bekendste en populairste bezienswaardigheden van heel Curacao. De drijvende pontjesbrug verbindt de twee stadsdelen Punda en Otrobanda met elkaar. De brug opent zich op een unieke wijze. De brugwachter vaart namelijk de gehele brug aan één walkant, waardoor de boten er langs kunnen.

De mooiste stranden

Een tropische vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan een prachtig strand. Op Curacao zijn er meer dan 35 prachtige stranden beschikbaar. Daarnaast kun je ook nog afvaren naar Klein Curacao om van het strand daar te genieten. Vanwege de doorgaans ongerepte natuur is letterlijk ieder strand een unieke beleving. Bij Playa Forti is het zelfs mogelijk om van een tien meter hoge klif af het water in te springen, dat is natuurlijk alleen uitbesteed aan de echte waaghalzen.

De Handelskade

Aan het water in de hoofdstad Willemstad bevindt zich de Handelskade. Waarschijnlijk zul je het herkennen van één van de vele ansichtkaarten van het eiland. De kleurrijke gevels zijn namelijk kenmerkend voor heel Curacao. Het is een onmisbare bezienswaardigheid, dat nabij gelegen is aan de pontjesbrug.

https://curacao-trips.com/