CN Flex
Image default
Bedrijven

Wanneer opslagcontainer kopen of huren?

 

De keuze voor een opslagcontainer kopen of huren kan best lastig zijn. In dit artikel helpen we je op weg.

Opslagcontainer kopen of huren

 

Als je de opslagcontainer voor een langere periode van 5, 10 of zelfs 20 jaar nodig hebt, dan adviseren we om de opslagcontainer te kopen in plaats van de huren. Dit is financieel gezien aantrekkelijker. Als je een opslagcontainer nodig hebt voor opslag van spullen voor een kortere periode, dan is het makkelijker en vaak goedkoper om voor huren te kiezen.

 

Hieronder hebben we voorbeelden gegeven waarmee we antwoord geven op de vraag: opslagcontainer kopen of huren? Op deze manier kun je de beste keuze maken.

 

Redenen voor het huren van een opslagcontainer

Verhuizen

 

Het gebruiken van een opslagcontainer is een goed optie wanneer je verhuist. Bij het beslissen of je een opslagcontainer moet kopen of huren voor de verhuizing, is het goed om jezelf af te vragen of je de opslagcontainer enkel nodig hebt om tijdelijk spullen te bewaren voordat ze de nieuwe woning in gaan, of voor het down-sizen (niet al je meubels passen in de nieuwe woning en moeten ergens voor een langere tijd worden bewaard). De meeste mensen huren een opslagcontainer als ze gaan verhuizen en gebruiken deze om spullen in op te slaan als er nog flink geklust moet worden in de nieuwe woning.

Evenementen

 

Bruiloften, jubilea of grotere evenementen zoals concerten… Dit soort evenementen hebben simpelweg opslagruimte nodig. Er zijn altijd spullen die op een gegeven moment niet meer gebruikt hoeven te worden maar wel ergens opgeslagen dienen te worden. Een opslagcontainer kan dan van pas komen.

Verbouwingen

 

Veel mensen huren opslagcontainers als ze thuis gaan verbouwen. Tijdens een verbouwing wil je niet struikelen over spullen in je huis en kan het goed zijn om de spullen ergens anders op te slaan. Zo zorg je er ook voor dat je spullen schoon blijven.

Redenen om een opslagcontainer te kopen

Kantoorruimte

 

De afgelopen tijd hebben we gezien dat veel mensen steeds vaker thuiswerken. Dit is niet de gemakkelijkste overgang voor veel mensen, aangezien je thuis snel wordt afgeleid. Als je de ruimte hebt, kun je een opslagcontainer op maat kopen en deze als kantoorruimte gebruiken. Het klinkt misschien als een gek idee, maar waarom zou je dit creatieve idee geen kans geven?

Extra ruimte (bijvoorbeeld voor een school)

 

Voor scholen die extra klaslokaalruimte nodig hebben maar waar de noodzaak voor een grote uitbreiding er nog niet is, kan een opslagcontainer als extra ruimte een goede oplossing zijn.