CN Flex
Image default
Financieel

Tips om geld te lenen

Geld lenen kan zo makkelijk gaan dat je er niet meer bij zou nadenken. Een bank binnen stappen, even met een bankbediende alles in orde maken en buiten stappen met een lening. Of zelfs via het internet kan je tegenwoordig een lening in orde brengen. Als je weet wat je doet kan je het op die manier doen, maar anders hebben we enkele tips voor je.

 

De eerste tip is dat je het aanbod moet vergelijken. Banken hebben allemaal dezelfde diensten, maar ze rekenen andere kosten aan. Bekijk dit goed bank per bank en wees alleen maar tevreden als je de laagste kosten hebt bij een lening. Dan betaal je ook minder af en bespaar je geld. Dat geld kan je zelf voor andere zaken gebruiken of op je spaarboek laten. Over de volledige duurtijd van je lening kan je toch heel wat euro’s besparen. Geld is bij elke bank hetzelfde, maar de kosten verschillen en daar moet je dus een oogje in het zeil houden.

 

De volgende tip die we je kunnen meegeven is dat je niet overhaast te werk moet gaan. Een lening voor bijvoorbeeld een auto of een woning zijn altijd serieuze bedragen. Je wil niet zonder twee keer na te denken een lening ondertekenen en vast zitten aan een bedrag en voorwaarden waar je je eigenlijk niet goed bij voelt. Als je in een bankkantoor zit en ze pushen je iets te ondertekenen, vraag steeds of je bedenktijd kan krijgen. Neem alles mee naar huis en denk er daar nog enkele dagen over na. Met een frisse geest kan je dan de beslissing nemen. Iemand die je snel wil doen tekenen heeft vaak iets te verbergen en daar zal je met de tijd wel achter komen wat het precies is. Geld lenen mag je niet overhaasten, het hoeft geen wedstrijd te worden.

 

 

http://www.kredietje.be/