CN Flex
Image default
Woningen

Houten deuren voor uw woning

Hout is een materiaal dat erg populair is. Zo ook de houten deur. Dit komt onder andere door de natuurlijke uitstraling. Hout is immers ook een natuurlijk materiaal. Je kunt een houten deur zowel voor binnen als voor buiten aanschaffen.

Houten deuren zijn in verschillende soorten hout en in verschillende variaties verkrijgbaar. Je kan zelfs deze deuren online kopen ook.

Soorten hout

Houten deuren zijn verkrijgbaar in diverse soorten hout. Soorten die vaak gebruikt worden is bijvoorbeeld eikenhout, maar ook hardhout. Een voorbeeld hiervan is meranti. Deze materialen worden met name gebruikt voor de buitendeur. Deze moet immers sterk zijn en tegen de weersinvloeden kunnen. Daarom is er meer keuze in soorten binnendeuren, waaronder beuken en grenen.

Eigenschappen houten binnendeuren

Vergeleken met andere materialen is hout sterk isolerend. Dit betekent dat de warmte binnen wordt gehouden. Hout heeft een heel natuurlijke uitstraling. Dit zorgt tevens voor een natuurlijke, maar ook een sterke uitstraling.

Om deze uitstraling te behouden, heeft een houten deur wel enige onderhoud nodig.

Echter is dit onderhoud gemakkelijk te doen. Zeker wanneer er een goede kwaliteit materiaal en verf is en wordt gebruikt. Er hoeft dan maar één keer in de tien jaar geschilderd te worden.

Stijlen van hout

Het voordeel is dat massieve houten binnendeuren in principe in elk interieur te combineren zijn. Of je nou een klassieke of een wat modernere woning hebt. Houten deuren zijn in vele varianten verkrijgbaar, waardoor je altijd een houten deur kunt kiezen die bij de stijl van je woning past.

Je kunt bijvoorbeeld voor een paneeldeur, een strakke uitvoering of juist een grove en robuuste deur gaan. Daarnaast kun je een houten deur ook in de gewenste kleur verven. Een veelvoorkomende combinatie is hout met glas erin. Dit zorgt ervoor dat er veel licht binnen valt, wat weer een ruimtelijk effect geeft.