CN Flex
Image default
Eten en drinken

De 5 koffietrends van 2021!

Voor veel mensen is koffie veel meer dan een drankje – het is datgene dat hen enthousiast maakt om ’s ochtends wakker te worden en hen die extra boost geeft om de middag door te komen. En of je bent Keurig koffiedrinker , Franse pers pro of een pour-over aficionado , er is niet te ontkennen dat er een hele wereld van mogelijkheden die er zijn voor de koffie liefhebber, met schijnbaar eindeloze nieuwe opduiken bij uw lokale koffieshop altijd. Dus wat staat er in het verschiet voor 2021 voor koffiedrinkers? Lees verder voor de top vijf trends waar je dit jaar op moet letten.

Nitro Cold Brew-koffie

Volgens een recent rapport groeit de verkoop van ijskoffie sneller dan warme koffie in winkels in Amerika, waarbij cold brew voorop loopt in de verkoop bij grote koffieketens. Maar als cold brew de mainstream favoriet is, is nitrokoffie zijn trendy neef die op een belangrijke manier op de markt begint te komen. Wat is nitro? Het is koud gezette koffie die met stikstofgas door een ventiel onder druk is geschoten en via een kraan wordt afgegeven, wat leidt tot een Guinness-achtige schenking. Wat nitrokoffie zo populair maakt, is de fluweelzachte textuur en lagere zuurgraad, waardoor het gemakkelijk zwart te drinken is, zelfs voor liefhebbers van room. Verwacht binnenkort nitro in uw buurtcafé te zien verschijnen, als u dat nog niet heeft gedaan.

Dalgona slagroomkoffie 

Tenzij je onder een steen in quarantaine zat, weet je dat er deze lente één koffietrend was die het internet stormenderhand veroverde. Opgeklopte koffie (ook bekend als dalgona-koffie) is een schuimige drank met oorsprong in Zuid-Korea, gemaakt door oploskoffie, suiker en water samen te kloppen om een ​​toffeekleurig schuim te maken dat over melk wordt geschept. Het is mooi genoeg voor je social media-pagina, maar eenvoudig genoeg om thuis te maken. Verwacht dus niet dat deze virale trend snel zal verdwijnen, vooral niet wanneer meer mensen vertrouwen op thuisbrouwsels dan op coffeeshops (en toch iets speciaals in hun kopjes willen).

Duurzaam geteelde bonen 

In elke sector worden mensen zich bewuster van waar wat ze consumeren vandaan komt. Koffie is geen uitzondering op deze groeiende interesse in duurzaamheid en er is steeds meer transparantie over de oorsprong van bonen, hoe ze zijn verbouwd en wie ze heeft gebrand. Trendsetter Counter Culture biedt nu een jaarlijks duurzaamheidsrapport met informatie over hun hele toeleveringsketen, van inkoop tot koolstofemissies, en je zou verwachten dat meer koffiebedrijven dit voorbeeld zullen volgen. Als je per zak koopt, zoek dan naar termen als ‘schaduw gekweekt‘, ‘vogelvriendelijk’ en certificeringen van de Rainforest Alliance en Fair Trade.

Kwaliteit Decaf 

Vroeger was het zo dat als je probeerde te minderen met cafeïne, je opties waren om ofwel je dierbare kopje koffie volledig te laten staan ​​of tevreden te zijn met slechte melanges. Het decafeïnatieproces kan enkele van de krachtige smaken van koffie wegnemen, maar onlangs zijn er een aantal high-end koffiebranders geweest, zoals Stumptown, die koffie van hoge kwaliteit zonder cafeïne maken. Dit is gedeeltelijk te wijten aan het voortdurende bewustzijn bij consumenten van welzijn en hoe wat ze in hun lichaam stoppen, hen beïnvloedt. En het blijkt dat een kopje koffie om 16.00 uur de slaap ernstig kan verstoren. Dus dump de vreselijke cafeïnevrij in 2021 en ga op zoek naar robuuste melanges van je favoriete luxe koffiebranders en high-end coffeeshops.

Koffie Abonnementen 

Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen dan ooit, is er nooit een beter moment geweest om te investeren in een goede koffie-abonnementsservice. Terwijl we vroeger afhankelijk waren van onze favoriete coffeeshop tijdens ons woon-werkverkeer, zien we in 2021 dat veel meer mensen vanuit huis werken en die café-kwaliteitservaring in hun eigen keuken moeten creëren . Koffieabonnementen leveren vers gebrande bonen bij u thuis en helpen u zelfs bij het kiezen van de perfecte bonen voor uw brouwsel. Bekijk onze lijst met de negen beste koffie-abonnementsservices die er zijn voor wat inspiratie en bereid je voor om je barista-vaardigheden te verbeteren.