CN Flex
Image default
Dienstverlening

Dit is waarom je een torenhoge energierekening hebt

Schrik je ook iedere keer weer als je de maandelijkse afrekening van je energieleverancier binnenkrijgt? Je bent niet de enige. Energie is nu eenmaal een grote kostenpost. Zeker in tijden van inflatie en recessie. Toch is het nogal makkelijk om deze zaken als excuus voor je hoge rekening op te geven. Waarschijnlijk is er nog een hoop wat je kan doen om te besparen op je energierekening. Investeren in zonnepanelen en een warmtepomp is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn kleine tips die je een eind op weg helpen. Opletten op sluipverbruik kan je honderden euro’s schelen op jaarbasis. Ga na of je bepaalde elektrische apparaten echt nodig hebt. Nog steeds een hoge rekening? Klop dan eens aan bij Elektricien Oss om samen te bekijken waar het probleem zit. 

Voorkom sluipverbruik: dit zijn de grootste energieslurpers in je huis

Sommige apparaten verbruiken ook stroom als ze op stand-by of uit staan. Dit noemen we sluipverbruik. Een belangrijke tip is dus het helemaal uitzetten van je apparaten door de stekker uit het stopcontact te halen. Daarmee voorkom je ook nog eens risico’s op kortsluiting. Soms is het lastig of kost het te veel moeite om een apparaat helemaal uit de stekkerdoos te halen. In dat geval biedt een bespaarstekker een oplossing. Deze stekker kun je plaatsen tussen het elektrische apparaat en het stopcontact zodat de stand-by modus wordt uitgeschakeld. 

Met het weghalen van de grootste energieslurpers ben je al een eind op weg. Televisies, computers, decoders, koffiezetapparaten en andere apparaten met veel elektronica verbruiken stroom als ze uit staan. Een elektrische boiler of airconditioner kan de energierekening flink omhoog brengen. Hetzelfde geldt voor verouderde apparaten. Bovendien is de klimaatbelasting van dit soort elektrische apparaten erg hoog. Gebruik deze dan ook alleen als je ze echt nodig hebt. Met deze tips zal je al snel merken dat je energierekening lager uitvalt.