CN Flex
Image default
Aanbiedingen

De kosten en baten van een verdiepingsvloer

Verdiepingsvloeren, mezzanine vloeren, tussenvloeren, etagevloeren, entresolvloeren… Als u niet een beetje uitkijkt wordt u haast nog gevloerd door al deze termen. Met zoveel verschillende termen voor één en hetzelfde object wordt het er natuurlijk ook niet makkelijker op. Mezzanine, entresol, tussen, etage, verdieping, het komt allemaal op hetzelfde neer: een zelfdragende stalen vloer die tussen twee verdiepingen in wordt geplaatst. In deze blog willen we graag de kosten en baten van zo’n dergelijke verdiepingsvloer voor u op een rijtje zetten.

 

De kosten

Wat kost zo’n verdiepingsvloer nu eigenlijk? Uiteraard zullen de prijzen per aanbieder verschillen. Dit kan onder meer te maken hebben met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Een aanbieder waar u er zeker van kunt zijn dat u een hoogwaardige verdiepingsvloer koopt, is Nolte Opslagsystemen. Wat betreft de kosten moet u bij het installeren van een dergelijke vloer rekening houden met ongeveer 70 à 100 euro per vierkante meter. Om maar een vergelijking te geven: voor het huren van een gemiddelde opslagruimte bent u ook al gauw enkele honderden euro’s per maand kwijt. Dit betekent dat u de verdiepingsvloer binnen een paar jaar al volledig heeft terugverdiend!

 

De baten

Heeft u al wel eens berekend hoeveel het u kost iedere keer dat u ‘nee’ moet verkopen? Het feit dat bedrijven soms ‘nee’ moeten verkopen heeft, naast een beperkte productiecapaciteit, vooral ook te maken met de beschikbare opslagruimte. Onvoldoende opslagruimte kan de groei van een bedrijf behoorlijk in de weg staan. Vaak wordt dan gedacht dat verbouwen of verhuizen de enige uitweg is. Maar ook met een verdiepingsvloer kan de benodigde extra ruimte worden gerealiseerd. Eenvoudig én ook nog eens stukken goedkoper. Met een verdiepingsvloer kunt u uw ruimte verdubbelen en dat tegen een fractie van de kosten van verbouwen of verhuizen. 

 

Is een verdiepingsvloer het waard?

De vraag of een verdiepingsvloer het allemaal waard is, is dan ook niet zo heel moeilijk om te beantwoorden. Jazeker, een verdiepingsvloer is het dubbel en dwars waard. Het levert zoveel extra ruimte op en is een veel goedkoper alternatief voor verbouwen of verhuizen. Maar ook wanneer u eraan zit te denken om extra opslagruimte bij te huren, bent u met een verdiepingsvloer negen van de tien keer beter af. Met een terugverdientijd van minder dan twee jaar heeft u de kosten er zo uit!

 

https://www.noltemezzanine.nl/