CN Flex
Image default
Dienstverlening

Is kortsluiting voor 100% te voorkomen?

Het liefst wil je natuurlijk dat kortsluiting ver bij je uit de buurt blijft en dat het je niet treft. Maar is het eigenlijk wel realistisch dat je nooit getroffen wordt door kortsluiting, helaas niet. Hoeveel onderhoud je ook uitvoert of hoe vaak je alles laat vervangen en vernieuwen helaas is kortsluiting nooit voor 100% te voorkomen. Het is wel zo dat door goed en veel onderhoud je kortsluitingen langer kan uitstellen zodat het minder vaak voorkomt. Maar hoe hou je nou je elektrische installatie goed in de gaten? Hieronder kan je een aantal tips lezen over hoe je kortsluitingen kan uitstellen en hoe kortsluiting nou eigenlijk ontstaat.

Hoe ontstaat kortsluitingen eigenlijk?

Kortsluitingen ontstaan het meest door schade aan draden of apparaten, wanneer er bijvoorbeeld draden kapot zijn dan kunnen deze uit het isolatiemateriaal komen, als ze dan in contact komen met andere draden dan ontstaat er kortsluiting. Ook kan het heel warm worden in apparaten door stof of schade. Er kunnen dan dingen smelten en ook op deze manier kan kortsluiting ontstaan. Ook ontstaan veel kortsluitingen door overbelasting van de groepenkast, er zijn dan teveel apparaten aangesloten op een bepaalde groep waardoor de groepenkast meer stroom moet leveren dan dat het aankan. De groepenkast wordt overbelast en je hebt weer kortsluiting.

Door onderhoud kortsluiting voorkomen

Door veel te stofzuigen en apparaten afstoffen kan je al veel problemen voorkomen omdat de warmte nu goed weg kan omdat het beter ventileert. Hierbij kan je ook controleren of de kabels naar de stopcontacten kapot zijn want hierdoor kan dus ook kortsluiting ontstaan. Door een gespecialiseerde elektricien naar je groepenkast te laten kijken kan je ook al veel problemen voorkomen omdat hij kan kijken naar de groepen en schade, hij is ook gecertificeerd om dit werk te doen.

 

Gerelateerde artikelen

Uw bedrijfspand laten spuiten

Verhuizen naar een nieuwe woning doe je met de Erkende Verhuizers bij GoedkoopVerhuizen

Inzicht in jouw competenties verkrijgen bij Je Bent Meer