CN Flex
Image default
Bedrijven

Wat is chiptunen

Veel mensen willen graag een snellere of zuinigere auto hebben. Het probleem is echter dat normaal tunen erg risicovol is en vaker fout kan gaan. Dat wil je natuurlijk niet dus dan moet je denken aan alternatieven. Een voorbeeld van een goed alternatief is chiptunen. Wat chiptunen precies is en hoe het werkt? Dat lees je in deze blog.

Wat is het en hoe werkt het?

Eigenlijk is het een manier om de motor van je auto betere prestaties te laten leveren. Zo kan dit ervoor zorgen dat je motor zuiniger, krachtiger en sneller wordt. Eigenlijk kun je het dus zien als een manier om je motor te optimaliseren. Iedere automotor heeft zijn eigen maximum qua prestaties. Binnen de fabriek wordt dit uitvoerig getest. Zodat er nauwelijks fouten kunnen ontstaan bij het monteren van de motoren in de auto’s. De motor wordt dan beperkt tot zijn huidige niveau, waardoor prestaties verminderen. Hier wordt onder andere voor gekozen zodat de motor onder hevige omstandigheden en slechte vloeistoffen alsnog goed kan functioneren. Vaak ligt deze veiligheidsmarge ver onder de maximale grens van wat een motor echt aan kan. Met chiptunen wordt dit marge weg gehaald en daardoor kan de auto sneller of energiezuiniger rijden. 

Waar kan je chiptunen?

Deze dienst kun je door heel Nederland laten uitvoeren bij verschillende soorten bedrijven. Chiptunen dient wel erg zorgvuldig te gebeuren en dus altijd uitgevoerd te worden door mensen die er veel verstand en ervaring in hebben. Let er dus altijd op dat je dit laat doen bij een specialist die er alles van af weet en je hierdoor in een keer goed kan helpen.

https://cts-chiptuning.com/