CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Gebruik verzwaringsdeken kind

Allereerst kunt u zelf verzwaringsdeken kopen online of via een winkel, maar ze kunnen ook op advies van experts of andere zorgverleners voorgeschreven worden. Meestal is het gewicht ongeveer 10-25% van uw eigen lichaamsgewicht. Het is vooral belangrijk om de persoon te laten wennen aan het gewicht van de deken. Verzwaarde dekens hebben veel voordelen, zoals het verminderen van onrust en het bevorderen van slaap. Hierdoor bent u ’s ochtends minder moe en kunt u het beste uit uw dag halen. U kunt ook een verzwaringsdeken voor uw kind gebruiken. Je kan dit gebruiken voor kinderen die slecht slapen, angstig of snel overprikkeld raken.

Waar moet je rekening mee houden bij het gebruik een verzwaringsdeken voor je kind

Verzwaringsdeken voor je kind? Houd er dan rekening mee dat de deken niet te zwaar is! Ga uit van de 10-25% van het lichaamsgewicht van je lichaam. Weegt je kind 25 kilo koop dan een deken van 2.5 á 3 kg. Verder moet je er rekening mee houden dat de deken wasbaar is, zodat je hem ook vaker kan gebruiken.

Wanneer gebruik je een verzwaringsdeken bij een kind

Het gebruik van een verzwaringsdeken bij een kind doe je alleen als het kind slecht slaapt. Als kinderen slecht slapen dan kunnen ze veel baat hebben bij een verzwaringsdeken. Slaapproblemen worden meestal veroorzaakt door angst of te veel stimulatie gedurende de dag, waardoor het kind niet goed kan slapen en hierdoor kan het kind deze problemen ook niet verwerken. Verzwaringsdekens kun je gebruiken bij kinderen vanaf twee jaar.