CN Flex
Image default
Bedrijven

Hoe trek je meer lezers aan?

Wanneer je een blog begint kan het lastig zijn meer bezoekers naar je website te krijgen. We kunnen je een aantal tips geven over hoe je deze laat terug keren en hoe je blogartikelen en dus je seo webteksten beter worden gelezen.

Check de titel van je bericht

Zorg er vooral voor dat de titel van je tekst pakkend is en de lezer nieuwsgierig maakt. Vaak doen titels in de vorm van een vraag het goed, helemaal als je deze combineert met het maken van een oplossing voor iets. Je kunt ook controleren of het zoekwoord wat je in je titel gebruikt vaak op Internet voorkomt. Zoek deze op via de keyword tool van Google en kies een passend zoekwoord wat een hoog zoekvolume heeft.

Help de haastige lezer en breng je bezoekers per mail op de hoogte

Je kunt je tekst extra laten doen opvallen door tussenkopjes, lijstjes en dikgedrukte woorden te gebruiken. Ook kun je afsluiten met een call- to- action. Probeer ook je bezoekers vaak een mail te sturen. Je kunt de titel van je artikel gebruiken zonder dat je er een zoekwoord in verwerkt, maar je kunt ook iets aan de onderwerpregel toevoegen waardoor mensen sneller je mail zullen openen.

Geef updates via social media

Je kunt ook gebruik maken van social media om meer lezers aan te trekken of de zelfde lezers weer terug te halen. Schrijf bijvoorbeeld een tweet op Twitter. Deze moet kort zijn en een hash- tag bevatten. Ook via LinkedIn kun je een update geven. Maak dus enkele profielen aan. Dit geldt ook voor Facebook. Hier heb je meteen de gelegenheid om meer aandacht te vragen voor je artikel. Blijf kort en bondig en zet de link van je artikel in de eerste alinea. Vraag ook altijd om een ‘vind- ik- leuk’ plaatsing en om een reactie. Ook via Google+ kun je een update geven, bovendien scoor je dan meer pageranks bij Google.

Plaats reacties op je blog en plaats reacties bij andere blog artikelen en social media updates

Wanneer mensen reacties geven op je artikel, reageer hier dan zelf ook even op. Zo creëer je interactie en onderhoudt je makkelijker contact met mensen. Op deze manier zullen ze sneller terug keren naar je seo webshop. Dit kun je ook doen bij andere artikelen die je op Internet of social media vindt. Zoek naar de zelfde soort blogs en laat hier een reactie achter waarin je ook een post doet van een link naar je eigen artikel. Ook kun je actief op zoek gaan naar mensen die je hulp specifiek nodig hebben. Zoek naar het onderwerp van je artikel in social media groepen zoals Twitter of LinkedIn.

https://www.textmakelaar.nl/