CN Flex
Image default
Bedrijven

Spelletjes om te doen in het zwembad

Heerlijk gestrekt drijven op een vol luchtbed. Actief baantjes trekken. Kijken hoe lang jij je adem in kunt houden. Iedereen heeft een eigen routine als het aankomt op je dag spenderen in het zwembad. Toch kan er ook een moment komen dat je de verveling langzaam voelt toeslaan. Want na drie dagen hetzelfde rechthoekige bad zonder wildwaterbaan heb je het toch echt wel een beetje gezien. Vroeger waren dit echter alle baden die er waren moest je gewoon je eigen plezier maken. Hoe dan? Nou, zo.

Bal

De bal moet wel het meest gewaardeerde speelgoed in het water zijn. Van tennisbal om mee over te gooien tot opblaasbare bal die meer door de lucht zweeft, met ballen spelen is altijd een hit tijdens het zwemmen. Je kunt natuurlijk gaan overgooien, maar het is ook wel eens leuk om een spel te maken zoals trefbal, of een eigen doel te maken voor je variatie op waterpolo. Het leuke aan dit soort spelletjes is dat je niet alleen plezier kunt hebben, maar er ook vaak bepaalde vaardigheden zoals hand-oog coördinatie mee aan het trainen bent. Lekker bezig!

Tikkertje

Tikkertje kan al best vermoeiend zijn, maar in het water is dat nog veel erger! Ideaal voor de juiste hoeveelheid cardio dus. Heb je geen zin om de hele tijd maar achter elkaar aan te “sprinten” in het water, dan kun je ook variaties doen op bijvoorbeeld de populaire Netflix serie “Squid Game”. Het spelletje “Red light, green light” dat hierin voorkomt lijkt veel op het Nederlandse “overlopertje”, ook wel bekend van het liedje “Schipper, mag ik overvaren?” In het water is dit ook een leuke variant. Zo maak je tikkertje interessanter!

Op zoek naar de verborgen schat

Een ontzettend fantasierijk spel in het water is op zoek gaan naar de schat. Om te zoeken naar een schat heb je maar twee dingen nodig. Eén is de schat, dat kan elk voorwerp zijn, zolang het maar zinkt. Je kunt deze zelf ergens naartoe gooien, maar nog leuker is het als iemand anders hem voor je verstopt in het water en dat jij hem dan moet gaan vinden. Lekker duiken en jezelf verliezen in de wonderen van de wereld onderwater!

Zwembad

Natuurlijk is het leuk om dit allemaal in een groot zwembad te doen, maar ook als je thuis een zwembad op kunt zetten waar je op zijn minst kopje onder in kunt gaan, dan zijn dit soort spelletjes leuk om te doen, vooral voor een jonger publiek. Met hele kleine badjes is waterspeelgoed ook een ideale uitkomst voor de kleinste mensjes onder ons.

https://outathome.com/nl/zwembaden