CN Flex
Image default
Bedrijven

Denkt u ook aan het kopen van zonnepanelen?

U wilt zonnepanelen kopen? Dan ben u bij Wijsman aan het goede adres! Wijsman Energy Systems is opgericht in januari 2005. De kernactiviteiten bestaan uit energiebesparingsadvies en bijbehorende producten. Energiebesparing kan soms eenvoudiger en goedkoper worden dan mannen verwacht. Wijsman Energy Systems denkt graag met u mee!

De werking van de zonnepanelen gaan als volgt. Zonnepanelen bevatten cellen die daglicht opvangen. Deze worden omgezet naar gelijkstroom, waarvan een omvormer vervolgens weer bruikbare wisselstroom maakt. Let op: zonnepanelen worden nogal eens verward met zonnecollectoren.

Wegen de kosten van zonnepanelen op tegen het rendement? Ons antwoord: ja! Zelfs ook los van subsidie en/of belastingaftrek. De terugverdientijd bedraagt – afhankelijk van de situatie – doorgaans zo’n 5 tot 7 jaar. Daarna is uw stroom kosteloos. Altijd de moeite waard dus!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig kunt u zich afvragen. Dat hangt volledig van de situatie af. Op welke windrichting ligt het beschikbare dak? Hoeveel stroom gebruikt u per jaar? Hoe zuinig zijn uw apparaten? Rijdt uw wagenpark elektrisch? Het is allemaal van invloed. Overigens biedt een plat dak minder plaats. Dat heeft te maken met de hellingsgraad. Hoe lager deze is, hoe meer schaduw en des te minder rendement.

Welke panelen kies ik? Dat is een kwestie van zowel rendement en als smaak. In grote lijnen zijn er twee soorten:

Polykristallijne zonnepanelen : deze bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. Dat geeft het effect van blauwe gebroken scherven. De panelen geven een goed rendement en zijn gunstig geprijsd. Voor grote installaties én bij genoeg ruimte de beste keuze. De poly zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die uit meerdere grove kristallen zijn opgebouwd. Door de grove kristallen geeft dit een blauw gebroken scherven effect. Deze panelen geven een goed rendement en zijn gunstig geprijsd. Bij genoeg ruimte is dit paneel de beste keuze.

Monokristal: dit paneel is egaal zwart dankzij de geordende elektroden. Het is duurder dan polykristal maar kent een hogere opbrengst per m2. Bovendien wordt dit paneel door velen als ‘fraaier’ gezien. Deze zonnepanelen hebben geordende elektroden wat zorgt voor een egaal zwarte kleur van het paneel. In vergelijk met het polykristallijn zijn deze panelen duurder per Wp, maar hebben een hogere opbrengst per m2 en is uiteraard fraaier door de full black optie.

Wij leveren panelen van diverse betrouwbare en gerenommeerde merken.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/

Gerelateerde artikelen

Goed voorbereid zijn voor de wintersportvakantie

Schakel direct een elektricien in bij een kortsluiting

Tuinidee├źn