CN Flex
Image default
Bedrijven

Er zijn meer gezonde broodvervangers dan je denkt

Broodloos eten is al een tijdje een echte gezondheidshype. Dit komt er niet alleen maar door doordat je zonder brood sneller afvalt, maar doordat in broodvervangers vaak nog gezondere vetten, eiwitten en koolhydraten zitten. Vaak is het zo dat koolhydraten worden gezien als iets slecht, maar zolang je kiest voor goede complexe koolhydraten is er niks aan de hand. Om jou te ondersteunen zodat je ook al wat inspiratie kan op doen voor gezonde broodvervangers hebben we enkele voorbeelden voor je.

Avocado-banaan smoothie als gezonde broodvervanger

Smoothies zijn altijd populair en over het algemeen vrij simpel te maken. Je kan dit als ontbijt gebruik, gezond tussendoortje of echt als complete maaltijd. Een voorbeeld hiervan is een avocado-baan smoothie die perfect is als gezonde broodvervanger. Door de grote hoeveelheid aan fruit krijg je al veel vitamines binnen.

Groene wrap als gezonde broodvervanger

Toch wil je af en toe niet alleen maar fruit eten maar ook wat groente. Ook hier heb je meerdere oplossingen voor, zoals groene smoothies maar een populairder gerecht is ook wel een groene wrap. Hier zitten veel groente in verwerkt en is over het algemeen een gezonde broodvervanger. Je merkt dus dat je niet veel nodig hebt om tot meerdere inspiratie ideeën te komen om je standaard keuze van brood langzamer af te bouwen. En wie weet als je het eenmaal doet, bevalt het ook nog heel goed.

https://dieetschema.nl/brood-waarom-kun-je-het-beter-niet-eten/