CN Flex
Image default
Bedrijven

Stoppen met roken met behulp van een e sigaret

Stoppen met roken is een van de moeilijkste dingen om te doen. Niet alleen omdat roken op zichzelf verslavend is. Heel veel mensen roken en sigaretten zijn op elke hoek te krijgen. Dat maakt het nog moeilijker om de verleiding te weerstaan. Al die nicotine kauwgoms en nicotine pleisters helpen daarbij vaak voor geen meter. Het is namelijk niet alleen de nicotine die verslavend is, het is ook de handeling van het roken. Wil je graag stoppen maar lukt het je niet? Probeer dan te stoppen met behulp van een e sigaret.

Afbouwen van de nicotine

Met een e sigaret kun je de nicotine die jij binnen krijgt beter reguleren. In een e sigaret zit namelijk een e-liquid. Een e-liquid is wat je eigenlijk rookt. Deze e-liquid is verkrijgbaar met en zonder nicotine. Ook zijn er verschillende nicotine gehaltes verkrijgbaar. Als je wilt stoppen met roken, dan is nicotine het stofje dat jou probeert tegen te houden. Jouw lichaam is zo gewend aan het binnen krijgen van nicotine dat het onrustig wordt als het dit stofje niet meer binnenkrijgt. Als je altijd veel hebt gerookt, dan kun je in een e sigaret een e-liquid gebruiken met een hoog nicotine gehalte. Als je graag wat minder nicotine binnen krijgt, dan kun je dit steeds afbouwen. Door steeds een e-liquid met minder nicotine te pakken, went je lichaam aan minder nicotine. Zo kun je langzaam afbouwen. Je lichaam krijgt dan steeds minder trek in nicotine.

De handeling

Zoals al gezegd is niet alleen de nicotine een verslavende factor. Ook de handeling van het roken speelt een rol. Dit is nu net iets waar alle nicotinepleisters en kauwgoms niet tegen helpen. Als jij gewend bent om tijdens de pauze van je werk even te roken, dan is het lastig om dit niet te doen. Ook tijdens het wachten op de bus of tijdens een avond stappen is de verleiding groot om naar een sigaret te grijpen. Als je beschikt over een e sigaret, dan kun je toch mee blijven doen aan dit soort handelingen. Je hoeft de gezelligheid dus niet te missen. Het is alleen een stuk gezonder voor je lichaam als er minder nicotine binnen komt. Dat betekent niet dat een e sigaret gezond is. Maar het kan weldegelijk helpen om van die dure sigaretten af te komen.