CN Flex
Image default
Bedrijven

Motiveer personeel met een standard operating procedure

Ontzettend vervelend, personeel dat maar niet vooruit te branden is. Zinnen als: ‘we zijn toch al bijna klaar met onze taken’ komen je echt de neus uit. Daar moet toch een oplossing voor zijn? Die is er! Een standard operating procedure! Op deze manier weet je personeel precies wat ze moeten doen en komt er ook veel meer werk af.

 

De takenlijst van een standard operating procedure

Een standard operating procedure is een werkinstructie waarin duidelijk staat beschreven hoe bepaalde handelingen uitgevoerd moeten worden. Door hier gebruik van te maken kun je consistentie realiseren in het eindresultaat. Maar dit is zeker niet alles, hier zit ook een takenlijst aan vast. Of zoals het in de app staat beschreven, een digitale checklist. Personeel weet dus precies wat er uitgevoerd moet worden en hoe.

 

Twee vliegen in een klap

Naast dat er meer werk gedaan wordt doordat personeel niet meer stil staat, gaat de kwaliteit er ook nog eens flink op vooruit. Zo kun je je klanten ervan garanderen enkel de hoogste kwaliteit te verwachten. En dit allemaal puur en alleen door het continu handhaven van de productie-omgeving. Om het nog beter te maken worden alle taken niet alleen gedigitaliseerd waardoor ze niet verloren kunnen gaan, maar ook nog eens visueel in beeld gebracht. Zo is het inzien van informatie ineens een stuk makkelijker en sneller! Kwaliteit waarborgen was nog nooit zo makkelijk en dat allemaal met dank aan een standard operating procedure.

 

https://ezfactory.nl/standard-operating-procedure/