CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Hoe plaats je mozaiek tegels?

Het plaatsen van mozaiek tegels is niet zo eenvoudig als het eruit ziet. Je kunt namelijk niet zomaar lukraak tegeltjes plakken alleen om het feit dat er vaak toch geen duidelijk patroon zichtbaar is. Als dat wel het geval is, wordt het uiteraard nog ingewikkelder. Wij vertellen je graag hoe je het plaatsen van mozaiek tegels het beste kunt aanpakken.

Creëer een perfect vlak ondergrond

Voor iedere geslaagde tegelklus is het hebben van een perfect vlak ondergrond een voorwaarde, echter is dit bij het plaatsen van mozaiek nog extra van belang. Een matje mozaiek is namelijk een verzameling kleine losse tegeltjes. Is de ondergrond vervolgens niet vlak, dan zul je elk kuiltje of hobbeltje terugzien in het eindresultaat.

Kies de juiste lijm en lijmkam

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk zie je vaak terug dat niet de juiste lijm wordt gebruikt. Diverse lijmen van Eurocol zijn geschikt voor dit werk, echter hangt de keuze van de ondergrond en de toepassing van de betegelde ruimte af. Is het bijvoorbeeld voor een ruimte in een wellness-centrum, dan krijg je al gauw met vocht te maken. Ga je in een droge ruimte lijmen? Dan is een pastategellijm prima voor een perfect vlakke muur en poedertegellijm voor op de vloer. Zorg er ook voor dat je een lijmkam gebruikt die voor de specifieke lijm is voorgeschreven.

Werk in baksteenverband

Om zichtbare contouren tussen de matjes te voorkomen, moet je deze matjes in baksteenverband leggen. Elke nieuwe rij matjes begin je dan door het eerste matje steeds half te laten verspringen ten opzichte van het aangesloten matje. Net zoals bij een bakstenenmuur.

https://www.topmozaiek24.nl/

Gerelateerde artikelen

Velux rolgordijnen

De laagste tuin egaliseren prijzen

Vloer egaliseren wordt door steeds meer huishoudens gedaan