CN Flex
Image default
Bedrijven

contract opstellen: deze dingen mag je niet vergeten

Het zal je niet verbazen dat er elke dag in Nederland miljoenen overeenkomsten worden afgesloten. Ondanks dat contracten niet zomaar iets zijn, worden er toch nog regelmatig fouten gemaakt. Van kleine slordigheidsfoutjes tot gigantische fouten. In deze blog vind je een aantal dingen die je echt absoluut niet mag vergeten als je een contract gaat opstellen.

 

Wees duidelijk over de afspraken

Het is wel zo handig dat beide partijen precies weten wat de afspraak is. Ook als je het contact laat opstellen door een derde partij is het handig om zelf al een groot deel op papier te zetten. Doe je dit niet is de kans groot dat er allerlei juridische uitgangspunten worden meegenomen in het contract waar je helemaal niet op zit te wachten.

 

Definities

Om misverstanden te voorkomen is het een slim idee om definities in het contract te verwerken. Door technische termen uit een specifieke branche verdere uitleg te geven hebben beide partijen een duidelijker beeld van wat precies staat beschreven.

 

Ga niet knippen en plakken

Wat je niet wilt is het klakkeloos overnemen van andere contracten op het internet. Grote kans dat het helemaal niet overeenkomt met wat jij wil beschrijven in je contract.

 

Contract opstellen met nakijk hulp

Zoals je misschien wel al weet is een contract opstellen nog best lastig. Om zeker ervan te zijn dat het contract opstellen helemaal gelukt is en er geen fouten meer in staan, kun je ervoor kiezen het contract te laten nakijken door rechtsbundel juristen.

 

https://bundel.nl/Contract-opstellen/

Gerelateerde artikelen

Je salarisadministratie uitbesteden

Een hor op maat bestellen

Een coole, strakke look voor mannen