CN Flex
Image default
Bedrijven

De unieke sfeer van een boerenkeuken

Boerenkeukens of landelijke keukens zijn tegenwoordig weer erg in. Het is een heuse trend onder de moderne keukens. Terwijl ze juist een erg ouderwets gevoel geven. Een boerenkeuken geeft een knus gevoel, maar is tegelijkertijd erg ruimtelijk. Kenmerkend aan de boerenkeuken zijn de natuurlijke materialen en het opvallende fornuis. De ouderwetse potten en pannen staan overal in beeld verspreid door de keuken.

De laatste jaren is de boerenkeuken immens populair geworden. Vroeger kwam deze stijl alleen voor in boerderijen, landhuizen of oudere woningen. Tegenwoordig kies je een moderne keuken in Limburg, in de vorm van een boerenkeuken in nieuwbouwhuizen. Deze stijl zorgt voor warmte en gezelligheid. Wie wilt deze warmte en gezelligheid nou niet in huis? 

Groot fornuis

De eyecatcher van een boerenkeuken is het grote fornuis. Wie houdt van een boerenkeuken, houdt ervan om gezellig voor het hele gezin te koken. De keuken brengt het hele gezin bij elkaar. Koken en gezellig eten met het hele gezin vormen een belangrijk moment van de dag. Om die reden is een boerenkeuken bij steeds meer mensen gewild.

Omdat koken en samen zijn zo belangrijk is, valt het fornuis zo erg op. De boeren stijl creëert rust in de keuken, terwijl het fornuis erg afsteekt op de rest. Een groot fornuis van zilver, chroom of matzwart is vaak in deze keukens terug te vinden.

Overal tegels

Een ander kenmerk waar je de boerenkeuken aan kunt herkennen, zijn de kleine authentieke keukentegeltjes op de muren. Op de vloer komt ook een bepaald tegelpatroon terug. Vaak is in een boerenkeuken een zwart-wit-patroon terug te vinden.

De sfeer van de keuken wordt mede bepaald door de tegels. Het zwart-wit-patroon zorgt voor een wat drukkere keuken, terwijl donkere natuurstenen zorgen voor rust. Je kunt ook kiezen voor een mix van beide. De keuken wordt geaccentueerd door kleine tegeltjes.

Natuurlijke materialen

Ook de keuze voor materialen is bepalend voor de sfeer in de keuken. Je creëert een heus landelijk gevoel door gebruik te maken van natuurlijke materialen. In een boeren keuken vind je vooral lades en kasten van hout. Het keukenblad is vaak weer van sterk natuursteen. Hierdoor wordt er een fijn contrast gecreëerd.