CN Flex
Image default
Woningen

Dit moet je weten over siliconen en lijmen

Bij iedere klus heb je veel baat bij het gebruik van de beste producten en hulpmiddelen. En of je nu een fanatieke doe-het-zelver bent of een ervaren klusser: goede lijmen en siliconen zijn onmisbaar bij elke klus. Maar wat zijn siliconen en lijmen precies en hoe weet je welke lijm geschikt is voor de werkzaamheden die jij gaat uitvoeren? Hier vind je alle informatie over siliconen en lijmen.

Waarvoor gebruik je siliconen en lijmen?

Je kunt siliconen en lijmen gebruiken voor heel veel situaties. Of je nu kieren en naden van een badkamermeubel moet wegwerken of twee moeilijke materialen aan elkaar vast moet lijmen, zoals rubber of glas, heb je genoeg mogelijkheden. Er zijn universele lijmen die je vrijwel overal voor kunt gebruiken, maar ook lijmen voor een specifieke klus zoals parketlijm voor het plaatsen van een parketvloer bijvoorbeeld.

Ga je bijvoorbeeld een constructie van hout maken of wil je graag iets van kunststof gaan monteren? Daarvoor heb je specifieke lijmen en siliconen beschikbaar. Er zijn heel wat merken waar je terecht kunt voor een goede lijm. Onder andere van merken als Loctite, Soudal, Tec7 en Rectavit zijn zeer kwalitatieve lijmen verkrijgbaar. Hiermee kies je zeker voor goede, maar ook krachtige lijm.

Een lijm die zich goed hecht is altijd wel belangrijk, maar wanneer er specifieke materialen bevestigd moeten worden, heb je baat bij een zeer krachtige lijm waarmee je verzekerd bent van een goed resultaat. Goede siliconen en lijmen zijn online verkrijgbaar: je kunt ze dan ook heel gemakkelijk bestellen en snel in huis ontvangen.

https://www.lijmshop.be

Gerelateerde artikelen

Woning (ver)kopen met een makelaar in Roggel

Nooit meer koude voeten dankzij vloerisolatie met pur

Houten deuren voor uw woning