CN Flex
Image default
Eten en drinken

Klassieke runderbouillon goed voor je gezondheid

Wist jij dat je elke dag klassieke runderbouillon drinken echt ontzettend goed is voor je gezondheid? De reden hiervan is dat hier ontzettend veel collageen, gelatine en mineralen in zitten. Op nog niet te spreken over dat experts het zelfs een wondermiddel vinden!

 

De Kardashians zweren bij klassieke runderbouillon

De meest bekende familie van heel Amerika zweer bij het drinken van runderbouillon, het wordt gezien als een echte ‘superfood’. In New York drinken mensen tegenwoordig sneller een kop bouillon gedronken dan een warme kop koffie in de ochtend. Zelfs tot het punt dat je er nu onderweg naar werk gemakkelijk een beker bouillon op straat kunt kopen, mensen zijn er helemaal verzot op! De reden hiervan is dat het je jong houdt, je huid gaat ervan stralen en je krijgt er een energie boost van.

 

Heilzame werking

Naast dat klassieke runderbouillon goed is voor je gezondheid, heeft het ook nog eens een heilzame werking. Het zou volgens experts helpen bij reuma en artrose, omdat je gewrichten worden versterkt. Maar daar blijft het niet bij! Als je nog niet was overtuigt verhoogt het ook nog eens je weerstand en heeft het een ondersteunende functie op je darmen. Misschien was het toverdrankje van Asterix en Obelix gewoon runderbouillon?

 

Slachtafval?

Als je zelf overweegt om runderbouillon te maken heb je natuurlijk runderbotten nodig. Die kun je halen bij de beenhouwer vragen om slachtafval. Het hoeven namelijk echt niet per se bio-dieren te zijn waar de botten vandaan komen. Hierdoor wordt er zo min mogelijk verspilt. En denk eraan, hoe langer de bouillon kan trekken, hoe rijker de smaak wordt.

 

https://restoranto.com/nl/klassieke-runderbouillon/