CN Flex
Image default
Bedrijven

Tevreden en loyale werknemers

Jaarlijks wordt er per land gemeten waar de werknemers het meest tevreden zijn over hun baan. De medewerkerstevredenheid wordt dan gemeten met behulp van een medewerkersonderzoek. De cijfers worden per land gepubliceerd in de Internationale Workforce Happiness Index, dit is een ranking met de meest contente werknemers per land. Op nummer één in de ranking is Denemarken geëindigd. In de ranking is duidelijk zichtbaar dat Noord-Europa vrij goed is vertegenwoordigd. Naast Denemarken zijn ook de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland allemaal in de top tien geëindigd. De Nederlandse werknemers waren zichtbaar ook erg tevreden, Nederland is namelijk als zesde geëindigd in de ranking.

Universum Global deed een volledig jaar lang navraag onder meer dan 200.000 jonge professionals in 57 verschillende landen. Hieruit werd dan uiteindelijk de Workforce Happiness Index gemaakt. Nederland is in deze ranking op plek zes geëindigd, dit is twee plekken boven onze zuiderburen België. Dit is vrij opvallend want vorig jaar eindigde België nog op de eerste plek in de ranking. De nieuwe koploper is echter Denemarken, gevolgd door Noorwegen en Costa Rica. Costa Rica is als enige niet Europees land vertegenwoordigd in de top tien van de ranking.

Alleen tevredenheid volstaat niet

Volgens de onderzoekers die de ranking samenstellen toont de ranking dit jaar dat het tijd wordt om een door data gestuurde benadering te gaan hanteren wanneer het gaat om het aantrekken en het behouden van toptalent. De mogelijkheid om een ervaren talent te behouden is vandaag de dag niet langer enkel nog een kwestie van de tevredenheid bij de werknemers, het is daarnaast gekoppeld aan hoe medewerkers ervoor staan in vergelijking met hun gelijken in andere bekende organisaties.

Tevredenheid onder de werknemers is van belang voor het behouden van goed talent als ook voor het hebben van personeel dat gemotiveerd is, goede resultaten levert en zichzelf ook blijft ontwikkelen.. Wanneer de jonge professionals in een industrie hun ongenoegen tonen, dan is dat een goed signaal voor de gehele economie wist Daniel Eckert van Universum te delen. Eerder dit jaar heeft het bedrijf ook de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland onderzocht. In de categorie business en commerce waren dat de bedrijven Heineken, KLM en Google.

 

https://carrierepoort.nl/