CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Raambekleding om je slaapkamer volledig te verduisteren

Kun je je herinneren wanneer je volledige duisternis hebt ervaren? In het tijdperk waarin elektronica elke hoek van ons leven is te vinden, is licht een vast onderdeel van onze wakkere uren geworden. In deze tijd is een donkere slaapkamer een luxe die we allemaal nodig hebben.

Het moderne leven stelt onze ogen bloot aan erg veel visuele prikkels door licht. Op het werk zijn het sterke elektronische lichten of digitale schermen. Op de terugweg naar huis verkeerslichten, afgewisseld met reclameborden, krijgen onze ogen onbewust een enorme hoeveelheid blootstelling aan licht. Thuis aangekomen zetten onze persoonlijke gadgets, televisie, spelscherm, en ook de kamerverlichting, deze trend voort. Of het nu op de werkplek is, of op straat, onze ogen krijgen heel wat blootstelling aan zowel natuurlijk als kunstmatig licht te verduren.

Maar als we het voor gezien houden, hebben onze ogen de broodnodige rust nodig en de slaapkamer is de plaats om die te krijgen.Door straatverlichting, blijven onze slaapkamers goed verlicht, zelfs als het bedtijd is. Om dit probleem te omzeilen, kies je voor verduisterende rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn ontworpen om het licht volledig te blokkeren, zodat je kamer in absolute duisternis gehuld blijft.

De markt biedt een enorme verscheidenheid aan verduisterende rolgordijnen, elk met functionaliteiten waarmee je aan de andere eisen van de kamer kunt voldoen. Enkele van de meest populaire rolgordijnen die volledige duisternis brengen worden hieronder kort besproken.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn waarschijnlijk de meest gemakkelijk verkrijgbare verduisterende raambekleding die er zijn. Ze zijn gemakkelijk op te hangen en de enkele stofuitvoering geeft volledige dekking. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen en kleuren.

Het dikke materiaal van het verduisterende rolgordijn werkt als een extra isolatielaag en word ook gezien al een isolerende raambekleding, die de koude lucht of warme lucht binnen de kamer zou houden, waardoor je heel wat energiekosten bespaart. Nu kunnen je jaloezieën vlak voor zonsopgang naar beneden, wat je de moeite bespaart om wakker te worden om de ramen te bedekken.

Verduisterend plisségordijn

Wil je iets hebben dat er ultramodern uitziet, energie bespaart en je een perfect verduisterend effect geeft, ga dan voor verduisterende plisségordijnen met honinggraat. Deze moderne tinten zijn er in aantrekkelijke plooipatronen, die even goed passen bij een moderne als bij een landelijke inrichting. Plisségordijnen met honinggraat hebben honingraatcellen die ontworpen zijn om er lucht in op te sluiten. Deze luchtzakken werken dan als isolerende barrières die in de winter de warmte binnenhouden en in de zomer de koele lucht in de kamer opvangen. Met plisségordijnen met honinggraat bespaar je serieus op je energierekening.

https://www.raamdecoratie.com