CN Flex
Image default
Dieren

Chip hond registreren: zo doe je dat

Iedere hond in Nederland moet voorzien zijn van een chip waar een uniek nummer aan gekoppeld is. Dit nummer zorgt ervoor dat de kenmerken van de hond duidelijk zijn en er een eigenaar aan gekoppeld is. Als je een nieuwe hond aanschaft brengt dit dus wel wat administratie met zich mee. Het is namelijk wettelijk verplicht de chip van de hond te registreren. Het is dus verstandig dat je goed kijkt hoe dit in zijn werk gaat. Je moet ervoor zorgen dat je de chip van de hond zo snel mogelijk registreert, zodat jij als eigenaar in de databank geregistreerd staat.

De chip van de hond registreren in een databank

De chip van de hond registreren begint met het invullen van het chipnummer bij de databank. Dit chipnummer staat in het paspoort dat je meegekregen hebt van de fokker of de stichting waar je de hond gekocht hebt. Als je de hond bij een particulier aanschaft moet je bij de dierenarts laten controleren of de chip aanwezig is. Na het invullen van het nummer kun je de uiterlijke kenmerken doorgeven. Zo weet je zeker dat het juiste chipnummer geregistreerd is en je de viervoeter overal mee naartoe kunt nemen zonder al te veel risico dat je de hond kwijtraakt.

Een laatste controle van de chip uitvoeren 

De chip van de hond registreren gebeurt ook op basis van jouw eigen gegevens. Je moet namelijk jouw volledige adres invullen. Zorg ervoor dat je alle vakken goed invult, zodat je altijd te bereiken bent in geval van nood. De registratie is rond als je de laatste stappen doorlopen hebt. Je kunt altijd zelf een controle uitvoeren door het chipnummer in te vullen op de website waarna je kan zien of jouw hond met jouw naam verschijnt. Als dit het geval is heb je de chip van je hond goed geregistreerd en heb je aan alle verplichtingen voldaan, nu kun je met jouw hond op stap.

 

 

https://www.petlook.nl/hond-registreren/