CN Flex
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom kiezen voor Device as a service?

DaaS oftewel Device as a Service is een IT oplossing waarbij je ervoor kiest om producten als het ware te leasen. Je koopt geen nieuwe hardware, maar least de hardware die uw bedrijf nodig heeft. Per device betaalt u een vast bedrag. Krijgt u snel meer of minder medewerkers, dan wordt het bedrag dat u betaald ook meer of minder. Dat is nog eens flexibel! Zo kunt u gemakkelijk op veranderingen omgaan zonder hier veel hinder van te vinden.

Hoe werkt een DaaS oplossing?

In eerste instantie wordt gezamenlijk met de IT dienstverlener in kaart gebracht welke hardware nodig is om een optimale IT omgeving neer te zetten. Op strategisch niveau zullen er keuzes worden gemaakt, waardoor er kan worden bepaald wat u per maand nodig zult hebben. Er wordt niet alleen bepaald welke IT infrastructuur u benodigd, alle processen die verder volgen in de levenscyclus van hardware worden binnen een Device as a service model opgenomen. Denk hierbij aan het ondersteunen van de geleverde software- en hardware, zoals u dat voor ogen heeft. Moet er een bepaald programma geïnstalleerd worden. Geen probleem, uw IT dienstverlener zal dit voor u doen, zonder dat u hiervoor extra kosten hoeft te betalen. Want onderhoud als kostenpost zit namelijk al in uw maandelijkse bedrag ingebouwd. Naast onderhoud en support wordt u ook bijgestaan bij werkplekmigraties, het maken van backups en een goed beveiligde IT omgeving.

Is DaaS nuttig voor mijn bedrijf?

Budgettair gezien is DaaS erg fijn in gebruik, vanwege je elke maand een vast bedrag betaalt per device dat je in gebruik hebt. Dat is lekker overzichtelijk! En bij personeelswisselingen heb je geen gedoe! Je vraagt eenvoudig meer of minder devices aan, en betaalt naargelang het aantal devices dat je gebruikt! DaaS is uiterst flexibel.

DaaS biedt een volledige IT device oplossing! Waardoor uw medewerkers die anders voor de informatietechnologie voorzieningen zouden zorgen, worden ontzorgd. Dat biedt hen ruimte om aandacht te besteden aan andere taken waarmee uw bedrijf vooruit geholpen wordt. 

Bovendien wordt met een DaaS oplossing, gewaarborgd dat u werkt met kwalitatieve, volledig up-to-date werkende hardware. Wanneer u hardware least die aan vervanging toe is, zult u hiervan bericht krijgen en wordt de hardware vernieuwd. Met betrouwbare, goed beveiligde en up-to-date devices worden uw medewerkers uitstekend in staat gesteld om fijn te kunnen werken. 

U kunt trouwens hardware niet zomaar vervangen wanneer u dat wilt bij een DaaS-oplossing. Doorgaans geldt een hardware cyclus van twee tot en met drie jaar. Het contract kan net als bij leasen niet zomaar worden ontbonden. Hier worden dan ook kosten voor in rekening gebracht. Afgezien van de nadelen die er aan een leasecontract zitten, biedt een Device as a service ontzettend veel voordelen zoals u heeft kunnen lezen. Is het ook wat voor uw bedrijf denkt u?

Wilt u meer weten? Hier vindt u meer informatie over Device as a service .

https://neg-itsolutions.nl