CN Flex
Image default
Woningen

Opkomende trends: kamer voor kamer

Het nieuwe jaar brengt gevoelens van opwinding met zich mee voor wat komen gaat. Met een beetje geluk brengt dat meestal een paar huisbewerkingen met zich mee. Dit seizoen bieden we kamer-voor-kamer inspiratie om het meeste uit elke ruimte in je huis te halen. Of het nu een knusse slaapkamer is of een kamer die speciaal is gemaakt voor filmavonden, je zult dol zijn op deze prachtig vormgegeven ruimtes.

Recreatieruimte: uitgebreide weergave

De trend van recreatieruimtes is echt een hit geworden, en terecht. Nu u meer tijd thuis doorbrengt, is er geen excuus meer om niet te investeren in een ruimte waar u uw favoriete films en programma’s in stijl kunt bekijken. Ga lekker zitten, trek je warmste dekens uit en bereid je voor op een kijkervaring thuis als geen ander!

Van grote televisies en projectoren ingebouwd in het plafond tot enorme secties en sfeerverlichting, de recreatieruimte zal snel een plaats van comfort en rust worden. Hoewel grote meubels en elektronica het ontwerp kunnen sturen, zullen details zoals ingebouwde opbergruimte, extra zitplaatsen en plaids en snuisterijen het uiterlijk van de kamer verbeteren en het meer als thuis laten voelen.

Slaapkamer: Accent Walls

Gekenmerkt door opvallende kleuren, klassieke architectuur, opvallend behang of een combinatie van alle drie, accentmuren zijn een hete trend die een anders bescheiden kamer – de slaapkamer – van eenvoudig tot verbluffend maakt. En dat doen ze ongelooflijk snel! Zelfs de eenvoudigste accentmuur kan de aandacht trekken en het ontwerp in een specifieke richting trekken, zoals een gezellige, moderne of zelfs boerderijstijl.

Neem het van ons aan – een diepe plank en latwand van vloer tot plafond verwarmt en balanceert een slaapkamerontwerp en zal een verbluffende lamp en zware texturen verder accentueren. Aan de andere kant zal een druk mixed-media-behang schitteren wanneer het wordt gecombineerd met eenvoudiger meubilair en decor, terwijl het toch een ontwerp vol persoonlijkheid en plezier oplevert. Voor eenvoudigere, meer neutrale accentmuren of voor degenen die met het ontwerp een andere richting willen inslaan, is een gedurfde kleur op de muren voldoende. In combinatie met natuurlijk licht en groen is het onmogelijk om niet verliefd te worden.

Keuken: gekleurde kasten

De keuken staat bekend als het hart van het huis en is een ruimte die consequent presteert als een kamer die het waard is om in te investeren. Dit seizoen is gekleurde kasten een van de meest populaire upgrades geworden. Gekleurde kasten kunnen niet alleen uniekheid en verfijning creëren, maar het kan ook de ruimte aarden en in evenwicht brengen wanneer er gedurfde neutrale kleuren bij betrokken zijn. Kastkleuren variëren van diepe tonale tinten tot levendige, gewaagde aanbiedingen die even trendy als elegant zijn.

Of het nu diep blauwgrijs is kasten met koperen knoppen en trekkers of een gedurfd keukeneiland dat de pop van een onverwachte tint toevoegt, gekleurde kasten hebben bewezen een van de populairste trends voor het komende jaar te zijn.

Wasruimte

Een anders gewone ruimte, de typische wasruimte smeekt om een beetje decor om zijn look af te maken. Met een paar verhoogde elementen kan het echter worden omgevormd tot een ruimte vol licht waar taken die niet kunnen worden vermeden, kunnen worden voltooid. Kleding wassen en drogen, strijken en ruimte maken voor andere spullen gaat snel en gemakkelijk in een ruimte die bij de rest van het huis past. En wie wil er nu niet de was doen in een prachtige wasruimte? Ga je voor laminaat in de wasruimte? Zorg dan voor laminaat waar je niet op kunt uitglijden in verband met uitglij gevaar door water van de droger en wasmachine.

Meer opbergruimte door mooie kasten, nieuwe hardware en gepolijste verlichting toe te voegen doet wonderen voor een wasruimte. Dankzij de functionaliteit is deze trend in beweging en zal deze zeker nog jaren aanhouden.

Het kantoor: ingebouwde opslag

Opslag is een van de meest gewenste elementen in het huis van vandaag, vooral als het gaat om thuiskantoren. Boeken, naslaggidsen en andere literatuur dienen hun doel, maar waar gaan ze heen als ze moeten worden opgeborgen? Ingebouwde opslag is een oplossing die een eenvoudige benadering biedt en daarom wordt het dit jaar als een toptrend voor kantoorruimtes beschouwd.

Gebouwd -in rekken kunnen worden gebruikt als opslagruimte voor kantoorgerelateerde boeken, romans, tijdschriften of andere gidsen. Het toevoegen van decor, zoals groen of foto’s, zorgt voor een persoonlijk tintje en dient als herinnering aan dierbaren en favoriete bezigheden.

 

https://vloerenbaas.nl