CN Flex
Image default
Woningen

Tips voor een stralende parketvloer

huis te koop

Parketvloeren hebben door de jaren heen veel tijd moeten doorstaan. Daarom is het geen overbodige luxe om er goed voor te zorgen.

Maar hoe zorg je ervoor dat de parketvloer blijft gloeien?

De verweerde authentieke vloer mag dan zijn charme hebben, maar wil je de vloer lang gebruiken, dan moet je deze onderhouden. Uw houten vloer is onder te verdelen in 3 typen, elk type heeft zijn specifieke eisen:

Parket boenen

Prachtig gepolijste vloeren zien er geweldig uit, maar hebben ook het meeste onderhoud nodig. Gebruik wekelijks moppen en onderhouds- en reinigingsmiddelen. Beperk het water en wacht na het schrobben minimaal 2 weken voordat u zeep gebruikt. Na het drogen kunt u de vloer afnemen. Het kan het beste worden gedaan met de originele was- en polijstmachine.

Het eenmaal per maand polijsten van de gepolijste massief houten composietvloer en jaarlijks grondig onderhoud kan wonderen doen. In ruil daarvoor krijg je een klassieke uitstraling.

Parket olieën

De truc hier is om een ​​balans te vinden tussen reinheid en de juiste voedende oliebehandeling. Kies voor vette natuurlijke zeep en wees hier voorzichtig met water. Overmatig waterverbruik kan ertoe leiden dat de vloer omhoog gaat. Door vette zeep te gebruiken, kun je de parketvloer afdekken met een beschermfolie. Daarna kunt u het droogvegen met een schone dweil.

Als je geoliede vloeren steviger moet behandelen, kies dan voor een sterkere reiniger. Met een geschikte ontvetter kunt u kleine vlekken en vlekjes verwijderen. Schuur het niet te hard, want hierdoor zal uw parket na verloop van tijd vervagen.

Daarnaast kunt u met onderhoudsolie ook jaarlijks groot onderhoud aan de vloer uitvoeren en daar profiteert uw parketvloer van! Wees voorzichtig de eerste dag, want uw parket kan wegglijden en wegglijden, wat u niet wilt.

Geglazuurde houten vloer

Polijstverfvloeren moeten gepolijst worden. Dit zorgt ervoor dat uw vloer niet dof wordt. Breng regelmatig een nieuwe vernislaag aan om ervoor te zorgen dat de parketvloer een unieke glans krijgt.

Stofzuigen en polijsten met een vochtige doek, je kunt afwerken. We vermijden polijstwas in glazuurverpakkingen, die de hechting van de polish op de vloer belemmeren. U kunt de vlek behandelen met een vochtige doek. Dit is verreweg de eenvoudigste onderhoudsmethode.

3 tips voor het onderhouden van parket

  • Lang genieten van het beste parket? Onderhoud kunt u het beste elke week uitvoeren.
  • Het is altijd slecht om grote hoeveelheden water te gebruiken.
  • Krassen zijn onvermijdelijk, maar beschermende maatregelen onder stoelen en tafels kunnen wonderen verrichten.

huis te koop in hoboken

https://be.propenda.com