CN Flex
Image default
Woningen

Investeren met verhuurhypotheek

U bent al een lange tijd werkzaam bij een bedrijf en u bent tevreden over uw leven. Maar toch mist u iets op financieel gebied, u wilt wat meer beweegruimte en wilt meer inkomen generen. De aandelen en de cryptomarkt zijn niets voor u, daarom bent u op zoek naar andere manieren om een extra inkomen te genereren. De huizenmarkt is dan de volgende stap die u zou kunnen nemen. Vastgoed heeft meestal een relatieve hoge waarde. Investeringen in vastgoed zijn natuurlijk geen kleine investeringen en heeft voor- en nadelen. Om deze stap wat te toegankelijker te maken voor mensen is de verhuurhypotheek tot stand gekomen. In deze blog wordt de verhuurhypotheek kort toegelicht.

Een verhuurhypotheek afsluiten

Een verhuurhypotheek is vergelijkbaar met een hypotheek die veel mensen afsluiten op hun eerste woning. Door de verhuurhypotheek is het voor mensen gemakkelijker om een tweede huis aan te schaffen als investeringsmiddel. Omdat dit vrij gemakkelijk gaat kan het mensen overhalen om een tweede huis te kopen en dit te verhuren. Verhuur hypotheken zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en worden steeds meer afgesloten. De lening die u kan aangaan met een verhuurhypotheek is maximaal 70% van de marktwaarde.

Een verhuurhypotheek en de rente

Een verhuurhypotheek heeft vaak een hogere rente dan een standaard hypotheek. Deze hogere rente komt doordat er een hogere risico aan deze investering zit, door bijvoorbeeld een verandering in de huizenmarkt. Als het niet goed gaat met de huizenmarkt dan kan het zo zijn dat u minder huur vraagt of dat het pand totaal niet gehuurd wordt. Dit zijn dingen waar altijd rekening mee gehouden moet worden. De lengte van verhuurhypotheek ligt vaak tussen de 10 en 30 jaar.

https://rockethypotheken.nl/verhuur-hypotheek/

Gerelateerde artikelen

Tips voor een stralende parketvloer

Slotenmaker 033, uw partner in goede beveiliging van uw huis en eigendommen

Hier moet je op letten als je een keukenkraan koopt