CN Flex
Image default
Woningen

Bouwmarkt voor tegels

Tegels zijn dunne platen of stukken die worden gebruikt om oppervlakken zoals vloeren en muren in de bouw te bedekken. De verschillende soorten tegels en hun gebruik worden onderzocht. Tegels zijn een belangrijk onderdeel bij het bereiken van binnen- en buiten bouwafwerking en aantrekkelijkheid. Ze zijn voornamelijk gevormd uit klei of een andere anorganische grondstof. Tegels worden nu gemaakt van gerecyclede materialen waardoor ze milieuvriendelijker zijn. Er zijn verschillende soorten tegels die in de bouw worden gebruikt die specifiek zijn voor het type ondergrond waarop ze moeten worden aangebracht. De dakpannen zijn gebakken aardewerk. Het is op dezelfde manier gemaakt als bakstenen. De wand- en vloertegels worden zowel aan de binnen- als buitenkant van de constructie toegepast. Dit wordt voornamelijk gebruikt omwille van decoratie of esthetiek. Witgoed is keramiek dat tot de aardewerk klasse behoort. Zowel geglazuurde als ongeglazuurde tegels zijn beschikbaar voor gebruik op de wanden en de vloer. Wanneer wandtegels in de bouwmarkt worden aangeboden, worden deze meestal geglazuurd met een dunne laag beglazing.

Materialen en fabricagemethoden bepalen het type tegel

De soorten tegels die in de bouw worden gebruikt, zijn gebaseerd op materiaal en fabricage. Keramische tegels worden gebruikt in zowel binnen- als buitentoepassingen voor binnen vloeren of wanden en speciale installaties. Keramische tegels omvatten de overgrote meerderheid van tegelsoorten. Klei en andere materialen worden gebruikt om ze te maken. Klei wordt ook gebruikt om de porseleinen tegels te maken. Ze gebruiken zwaardere of dichter klei dan keramische tegels. Porseleinen tegels worden tijdens de productie gedurende langere tijd blootgesteld aan hoge temperaturen. Dit bakproces wordt herhaald totdat al het water in het element is verdampt. Deze tegels zijn taaier en dichter vanwege hun unieke fabricageprocédé in vergelijking met keramische tegels. Dit is de reden waarom porseleinen tegels worden beschouwd als een superieur product wanneer rekening wordt gehouden met duurzaamheid en waarde. Porseleinen tegels zijn extreem waterbestendig.

Kosten

Porseleinen tegels zijn duurder in vergelijking met keramische tegels. Porseleinen tegels worden steeds populairder in gebieden met veel verkeer. Porseleinen verglaasde tegels is een andere naam ervoor. De installatie van porseleinen tegels vereist het gebruik van gespecialiseerd cement. Deze tegels zijn harder en dichter. Wanneer deze tegels worden gebruikt voor wand oppervlakken, wordt een cement met een hoge hechting gebruikt. Er zijn ook gepolijste porseleinen tegels op de markt verkrijgbaar. De tegels kunnen na het bakken worden gepolijst. Dit zou de tegel een glans geven.