CN Flex
Image default
Onderwijs

Opleidingsinstituut De eerste verdieping

Wat houdt practitioner NLP in? We leggen het je graag uit! Allereerst de afkorting NLP. Die staat voor neuro linguïstisch programmeren. Deze methode van coachen / trainen ontstond in de jaren zeventig van de vorige eeuw. De kerngedachte achter NLP is: vaardigheden van ‘experts’ worden geïnventariseerd en vervolgens als toepasbare technieken aan andere mensen overgedragen.

Tijdens de opleiding krijg je handreikingen waarmee je weer richting kunt geven aan je eigen leven. Zowel op werkgebied als thuis. En ook in je relatie en met vrienden vriendinnen. Het gaat erom dat jouw specifieke talenten en kwaliteiten tot z’n recht komen en dat je het leven gaat leiden dat je altijd al hebt willen leiden. Een makkelijk proces zal het niet zijn. We vragen van je dat je je openstelt. Dat je eerlijk naar jezelf kijkt en luistert. Met de steun van de coach gaat dit zeker lukken!

Workshop voor een familieopstelling

Familieopstellingen kunnen zeer effectief zijn. Het gaat als volgt in zijn werk. Een van de deelnemers brengt een situatie in om die beter te leren begrijpen. Andere deelnemers wordt vervolgens gevraagd representant te zijn. Zij gaan op een bepaalde plek in het lokaal staan en representeren een familielid / vriend / collega van degene die de situatie inbracht. De opstelling die zo ontstaat heet familieopstelling, maar kan in feite ook een vriendenopstelling of collega’s-opstelling zijn.

Vervolgens wordt gecommuniceerd in de opstelling. Er wordt gevraagd naar gedachten, gevoelens en motivaties. Op deze manier kunnen blokkades, pijnpunten, vervelende herinneringen en dergelijke naar voren komen. Dit zal de inbrenger veel helderheid verschaffen en hopelijk ook aanknopingspunten om nieuwe wegen in te slaan. Familieopstellingen hebben effect op de korte, maar met name op de lange termijn. Heb jij interesse in een avondworkshop Familieopstellingen? Je kunt je online aanmelden bij De eerste verdieping. De coaches die de workshop geven, zijn in het bezit van de juiste papieren en ze hebben veel ervaring. Ze zullen je met raad en daad bijstaan!

https://www.1e-verdieping.nl

Gerelateerde artikelen

U kunt de beste taalcursussen, klassikale opleidingen en thuisstudies vergelijken!

Tabouret onmisbare kruk op school

De opmars van het digitale schoolbord