CN Flex
Image default
Meubels

Wat is het verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel?

Je hebt er vast wel is van gehoord ‘de gamestoel’. De afgelopen jaren is deze stoel geïntroduceerd door de stijgende populariteit van gamen. Het is alleen zo dat veel mensen niet goed weten wat nu het verschil is tussen een gaming stoel en een bureaustoel. Dit lijkt volgens mensen hetzelfde, en deze mensen zien niet in waarom zij nu een game stoel in plaats van een bureaustoel moeten aanschaffen om te gamen. Voor deze mensen is dit artikel geschreven. In dit artikel wordt duidelijk beschreven wat het verschil is tussen de stoelen, en waar je op moet letten als je een gamestoel wilt gaan aanschaffen.

Uiterlijk

Ten eerste heeft een gaming stoel een heel ander uiterlijk dan een normale bureaustoel. Het uiterlijke van een gaming stoel is over het algemeen actiever en stoerder. Alle bekende streamers en Youtubers hebben tegenwoordig deze stoel, gesponsord of niet, dit doen zij niet voor niets. Het ziet er allemaal net wat gelikter uit dan een normale bureaustoel. Verder zijn deze gamestoelen ook in veel kleuren te krijgen, van fel groen naar blauw of naar helemaal zwart. Dit hoeft niet perse de hele stoel te zijn, want soms worden de kleuren heel subtiel verwerkt in de gamestoel .

Verstelbaar

Een gaming stoel is in vergelijking met veel andere bureaustoelen veel meer te verstellen. Dit komt omdat je makkelijk het zitgedeelte, rugleuning, armleuning en andere onderdelen kan verstellen naar jouw wensen. Ook het achterover leunen kan bij gamestoelen wel tot 165 graden. Dit is vooral ideaal voor mensen die racing games willen spelen en een race set up willen hebben. Een gaming stoel kan voor het optimale comfort zorgen door al deze verstelbare onderdelen.

Zithouding

Doordat je de gaming stoel in zoveel richtingen en kanten kan verstellen, zorg je automatisch ook voor een betere zithouding. Over het algemeen misbruiken gamers hun lichaam door een verkeerde houding in te nemen. Zo wordt en veel gevallen veel naar voren gebogen en met een kromme rug gespeeld. Deze game stoelen zijn zo gemaakt dat het zorgt voor een actieve en juiste zithouding om uren lang op een stoel te zitten.

Extra’s

Er zijn standaard gamestoelen op de markt, maar er bestaan ook gamestoelen met bepaalde extra’s. Deze gamestoelen zijn natuurlijk wel een stuk duurder, maar deze stoelen kunnen de game ervaring van iemand sterk verbeteren. Zo zijn er stoelen met ingebouwde speaker of met een bekerhouder voor een blikje. Deze gamestoelen worden speciaal ontworpen voor gamers die de optimale game ervaring willen meemaken.

Gerelateerde artikelen

Waarom een verstelbaar bureau kopen?