CN Flex
Image default
Energie

Zonnepanelen longi schoonmaken

Veel mensen weten niet dat zonnepanelen schoongemaakt moeten worden. Als je in Nederland woont heb je het geluk dat je meestal niet zelf de panelen schoon hoeft te maken. Als het een dag goed hard regent zijn de panelen weer zo goed als schoon. Wat bepaald of je de zonnepanelen vaak moet schoonmaken is waar je woont. Woon je tussen hoge bomen en heb je overlast van vogelpoep dan zou jij soms het de zonnepanelen zelf kunnen schoonmaken voor optimaal resultaat.

 

Schoonmaken zonder schoonmaakmiddel

Voor het schoonmaken van zonnepanelen heb je eigenlijk alleen water nodig, een spons en een zachte doek. Je zou zelfs gebruik kunnen maken van regenwater. Waarom geen schoonmaakmiddelen? Deze zijn vaak erg agressief en tasten de coating van het paneel aan. Gebruik absoluut nooit een schuurspons, ruwe borstel of een hogedrukspuit. Bij hardnekkig vuil kun je speciaal reinigingsmiddel kopen voor zonnepanelen.

  

Zonnepanelen Longi reinigen voor rendement winst

Longi zonnepanelen staan onder andere bekend voor hun hoogste prijsgarantie. Als de zonnecellen minder licht kunnen opvangen door vuil als vogelpoep zullen ze minder presteren. Dit zorgt ervoor dat de opbrengst omlaag gaat. Door zonnepanelen longi schoon te houden kun je rendement verhogen.

 

Wanneer kun je het best zonnepanelen reinigen?

Als je de zonnepanelen wilt schoonmaken is de slimste periode om dit te doen het voorjaar. Bij voorkeur de maand april. In de maand april kunnen longi zonnepanelen flink veel energie opwekken. Ondanks dat het dan nog niet heel warm is, is er wel al veel zon.

https://nl-zonnepanelen.nl/product-category/zonnepanelen/longi/

Gerelateerde artikelen

Waarom je er goed aan doet door Elektricien Lelystad in te schakelen

Airco Prijs Airconditioning – Prijzen Airco Installatie

Isolatie spouwmuuur? Via Isolatie-spouwmuur.info!