CN Flex
Image default
Energie

Het effect van een kleine windmolen

Niet alleen met zonnepanelen maar ook met een kleine windmolen heb je de kans om helemaal zelf je eigen duurzame stroom op te wekken. Het is een kleinschalige manier waarop je groene stroom kunt verkrijgen en daarom niet alleen perfect voor bedrijven maar ook voor particulieren. Wil jij niet meer afhankelijk zijn van de stroomleveranciers maar zelfvoorzienend kunnen zijn wat stroom betreft? In deze blog vertellen je meer over de kleine windmolen en het effect van de molens. 

Miniwindturbines

Een kleine windmolen wordt ook wel een miniwindturbine genoemd. De turbines zetten net als grote windmolens windkracht om in energie. Stroom ontstaat doordat de draaiende wieken een generator in de turbine aandrijven. Er zijn verschillende soorten kleine windmolens. Zo zijn er molens met een horizontale en een verticale as. De horizontale variant wordt wereldwijd het meeste gebruikt voor grote windmolens. Deze windmolen heeft een as die evenwijdig aan de windrichting ligt met de wieken er recht op. Een verticale windmolen heeft zowel de as als de wieken loodrecht op de richting van de wind staan. Hierdoor zijn ze in staat om altijd wind te vangen. De verticale variant is daarom erg geschikt voor een omgeving met veel gebouwen. 

Wind levert energie

Het belangrijkste van een kleine windmolen is dat het een positief effect heeft op het milieu. Je wekt namelijk je eigen groene stroom op waarmee je een bijdrage levert aan een duurzamere omgeving. Vooral nu zijn we allemaal bezig met het creëren en behouden van een groene leefomgeving waarmee we zelf, maar ook de volgende generaties, kunnen voorzien in onze levensbehoeften. Een kleine windmolen zet de energie van de wind om naar bruikbare elektrische stroom. Hoe meer windsnelheid hoe meer vermogen er vrij zal komen. In een land als Nederland, waar de wind elke dag aanwezig is, is een kleine windmolen dus de perfecte manier om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Aanschaf van een kleine windmolen

Zowel bedrijven als particulieren kunnen profijt hebben van een kleine windmolen. Er zijn echter wel bepaalde aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van deze miniwindturbine. EAZ wind is de expert in kleine windmolens, dus ben je op zoek naar een kleine windmolen? Lees hier meer over het bedrijf EAZ wind.

https://www.eazwind.nl/