Cn-flex

Geef je kind een zo goed mogelijk gebit

Niet iedereen wordt geboren met een mooi gebit. Dat is jammer want een gebit is één van de dingen die een anders als eerst opvalt. Een goed gebit zegt veel over de persoon tegenover je. In dit artikel lees je tips hoe je je kind een zo goed mogelijk gebit kan geven.

 

Een goed gebit begint altijd bij mondhygiëne. Het is erg belangrijk dat je dit bij je kind echt erin hamert. Leer je kind om het liefste drie keer per dag de tanden te poetsen. Het is handig om het tot een bepaalde leeftijd zelf bij je kind te doen. Poets altijd drie minuten lang en probeer geen plek te vergeten.

 

Het is normaal dat tanden niet altijd even recht groeien. Hier zijn natuurlijk een aantal middelen voor om dat tegen te gaan. Wanneer de tanden bijna volgroeid zijn kan je kind al langs bij een orthodontist. Deze orthodontist zal kijken wat er nodig zal zijn voor het kind. Je kind kan bijvoorbeeld een beugel krijgen, er zijn verschillende soorten beugels. De meest bekende en meest voorkomende is de slotjesbeugel. Deze zie je heel vaak voorbijkomen bij jongeren. Een beugel is in het begin vervelend maar het resultaat is altijd beter dan wat er voorheen stond.

 

Er zijn natuurlijk ook factoren die meespelen die niet te voorspellen zijn neem bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling. Dit moet gebeuren wanneer de wortels onder de tanden niet meer leven, zodat er geen blijvende schade is rondom de tanden. Het overlijden van tanden kan door een simpele val al gebeuren. Dit is bij kinderen zo gebeurt en zal daarom altijd een risicofactor zijn.

 

Wees te allen tijde voorzichtig met het gebit van je kind. Ga daarom ook regelmatig naar de tandarts om zo problemen te voorkomen. Wanneer het gebit van je kind mooi blijft zal hij/zij daar later heel veel plezier aan kunnen beleven.

 

http://orfeokliniek.nl