CN Flex
Image default
Bedrijven

Buiten of binnenspelen?

Het is tegenwoordig een groot probleem. De jeugd speelt veel minder buiten dan dat het vroeger gebeurde. Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat kinderen de helft minder buiten spelen dan dat hun ouders deden. In dit artikel vind je de reden en het remedie, voor het feit dat kinderen niet meer buitenspelen.

 

De grootste reden waarom kinderen niet meer buiten spelen is erg simpel, namelijk het gamen. Nou hoor ik u denken “wij konden vroeger ook gewoon buiten spelen en gamen combineren.’’ Dat klopt, echter zijn de games van tegenwoordig zo erg ontwikkelt dat het echt verslavend is geworden. De games zijn erg realistisch en spannend geworden, zelfs zo spannend dat het de kinderen ervan weerhoudt om de straat op te gaan.

 

Een andere reden is onzekerheid. De kinderen leven nu naast het normale leven ook in een online wereld. In deze onlinewereld is iedereen op zijn best uitgebeeld. Kinderen kijken op naar bijvoorbeeld BN’ers en modellen. Hierdoor proberen de kinderen ook zo perfect mogelijk over te komen. Het perfect zijn is niet mogelijk, dit is waar kinderen tegenaan lopen wanneer ze naar buitengaan.

 

Er zijn natuurlijk een aantal oplossingen tegen gameverslavingen. Als eerste moet je zorgen dat het kind een maximaal aantal uren per dag maar mag gamen. Wanneer je kind doorheeft dat hij tijd over heeft naast het gamen zal hij/zij alternatieven moeten vinden. Misschien overweegt het kind om buiten te gaan spelen, waardoor het plan is gelukt.

 

Een andere optie is om je kind zelf alternatieven te geven. Het is mogelijk om iets met, indien aanwezig, de eigen achtertuin te doen. Zet er voor de jongens bijvoorbeeld een voetbalgoal neer. Voor de meisjes zou je een trampoline neer kunnen zetten. Wanneer je liever een wat veiligere trampoline zou willen, zou je kunnen gaan voor de ingraaf trampoline.

 

Toch is het erg belangrijk dat je kind het naar zijn zin heeft, zowel bij het binnenspelen als het buitenspelen.

http://www.trampolines.nl/