CN Flex
Image default
Bedrijven

Een veilige werkplek met een werkplekinstructiekaart

Iedereen heeft een andere definitie bij een veilige werkplek. In een bedrijf dat met gevaarlijke stoffen werkt, zijn bijvoorbeeld andere maatregelen nodig om een ​​veilige werkplek te creëren in vergelijking met een kantoor. In feiten zijn zaken als hygiënemaatregelen in bijna elke branche belangrijk. Een goede hygiëne draagt altijd bij aan een veiligere werkplek. Maar naast hygiëne komen er nog meer dingen kijken bij een veilige werkplek. Ben je benieuwd wat? Lees dan verder.

Is een werkinstructiekaart noodzakelijk?

Wanneer heb je een werkplekinstructiekaart nodig? Werkplekinstructiekaarten zijn een zeer geschikte manier om de werkplek veiliger te maken. Organisaties die werken met één of meerdere gevaarlijke stoffen moeten gebruik maken van een werkinstructiekaart. Het is dus een verplichting. In deze kaarten staat alle informatie vermeld over hoe er met gevaarlijke stoffen moet worden omgegaan. Het is dus niet voor elke organisatie verplicht, enkel organisaties die werken met gevaarlijke stoffen.

Zorg dragen voor personeel

Naast het fysieke belang om een werkplek veilig te houden, is de zorg voor emotionele veiligheid ook erg belangrijk. Werknemers moeten zich binnen een bedrijf op hun gemak voelen. Als werkgever kun je je open opstellen, eerlijk zijn, je kwetsbaar opstellen en transparant zijn. Dit alles samen vormt een goed leiderschap. Wanneer werknemers het gevoel hebben dat zij volledig zichzelf kunnen zijn en zich dus ook emotioneel mogen opstellen, zal de productiviteit aanzienlijk stijgen. Dit alles samen zorgt voor een fysieke en emotioneel veilige werkplek, het is belangrijk hier aandacht aan te geven.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/