CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Eerste werkdag? Zo maak je indruk!

Binnenkort heb jij je eerste werkdag en zoals ieder ander vindt jij dit best spannend. Niet gek: je krijgt te maken met veel nieuwe indrukken, nieuwe taken en bovenal nieuwe mensen met wie je veel tijd gaat doorbrengen. Je eerste dag is dus de perfecte mogelijkheid om gelijk een goede eerste indruk te zetten, maar dit is ook juist wat het zo spannend maakt. In deze blog helpen we je hiermee, door je drie tips te geven die je kunt toepassen op je eerste dag om deze soepeler te laten verlopen.

1. Lees je in

Wanneer jij ergens begint, wil je gelijk je enthousiasme laten zien. De kans is groot dat je op je eerste dag enorm veel nieuwe informatie krijgt. Niet alleen over je functie, maar ook over het bedrijf en zijn geschiedenis. Het is slim om je daarom alvast in te lezen in het bedrijf. Niet alleen laat je hierdoor zien al veel van het bedrijf te weten, je maakt ook de nieuwe informatie die je ontvangt kleiner, waardoor je het makkelijker een plek kunt geven. Zo blijf je cool, calm and collected: precies wat je nieuwe werkgever wil zien.

2. Ga in gesprek

De meningen zijn erover verdeeld: moet je als nieuwe werknemer jezelf voorstellen, of stellen anderen zich juist voor aan jou. Hoe het precies loopt, zie je vanzelf, maar mocht het gebeuren dat het initiatief vanuit jou moet komen, dan raden we je aan dit initiatief ook zeker te pakken. Doe je dit niet, dan wordt het erg lastig om met mensen in gesprek te geraken of om ze te leren kennen. Wanneer jij op iemand afstapt om je voor te stellen, laat je zien dat je stevig in je schoenen staat en maak je gelijk een goede indruk.

3. Dress to the occasion 

Ook al is het belangrijk dat je gelijk een goed beeld van jezelf neerzet, mag je op je eerste dag best wat extra uitpakken om indruk te maken. Dit doe je in eerste instantie door jezelf netjes te kleden. Je draagt een pak of een nette jurk en zorgt ervoor dat iemand die jou ziet je gelijk serieus kan nemen. Natuurlijk moet je je kleding vooraf goed strijken, zodat je verzorgd overkomt. 

Succes!

Een laatste belangrijke tip die we je willen geven is dat je te allen tijde jezelf moet blijven. Uiteindelijk gaat het om jou en een nieuwe werkplek: je wil hier zo snel mogelijk jezelf kunnen zijn!

 

https://www.vantende.nl