CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras geeft uitkomst!

De voordelen van kunstgras

De laatste jaren is het steeds meer in opkomst: kunstgras. De reden hiervoor is dat kunstgras zeer fijn is in gebruik. Het kent vele voordelen:

– Niet hoeven maaien

Maaien is niet ieders favoriete bezigheid. Dit kan meerdere redenen hebben: Je hebt geen groene vingers, je hebt weinig tijd of simpelweg geen zin om na een drukke dag nog bezig te gaan met maaien.

– Strak gras

Nooit meer last van uitstekende sprieten gras waardoor het gras en niet netjes uitziet.

– Kunstgras is onderhoudsvriendelijk

Over het algemeen vallen alle voordelen van kunstgras onder de term ‘onderhoudsvriendelijk’. Dit houdt in dat je er weinig werk aan hebt.

– Weinig last van ongedierte (molshopen)

Molshopen kunnen grote irritatie en frustratie veroorzaken in de tuin. Maar ze komen niet door kunstgras heen, dus hier hoef je je dan geen enkele zorgen meer om te maken.

– Ideaal voor kinderen, het slijt niet

Kinderen kunnen soms helemaal opgaan in het buitenspelen, waardoor ze soms niet in de gaten hebben dat iets kapot kan gaan. Wanneer je kunstgras hebt aangeschaft, kunnen kinderen zich volledig uitleven, want het slijt niet en is gemaakt van sterk materiaal.

– Het is waterdoorlatend

Regenwater kan gewoon in de grond trekken, want kunstgras laat water door. Zo heb je geen last van ophopend water of droge grond.

– Kleurbehoud en niet sproeien

Altijd groen gras, zelfs zonder water. Wie wil dat nu niet?

– Geen last meer van onkruid

Onkruid. Het lijkt niet te vermijden, maar als kunstgras goed aangelegd is, kan er geen onkruid doorheen groeien. Dit scheelt heel veel moeite en irritatie.

– Betaalbaar

Kunstgras kopen is zeer betaalbaar, zeker als je wil investeren in een makkelijker onderhoud. Je zou het ook zo kunnen bekijken: water om te sproeien kost ook water. Bij kunstgras bespaar je al dat water. En aangezien kunstgras lang meegaat, is het de investering zeker waard!

Steeds meer tropische dagen

In ons land lijken het er elk jaar meer te worden: tropische zomerdagen. Hierdoor groeit het gras snel, maar het kan door alle droogte ook verdorren. Bij natuurgras heb je dan de keuze om te sproeien, zodat het gras groen blijft maar wel snel blijft groeien. Maar niet iedereen heeft zin en tijd om elke dag te sproeien. Wanneer je niet sproeit, wordt gras dor en wordt het bruin. Dat is ook maar een somber gezicht. Bij kunstgras heb je al die dilemma’s niet en dit geeft rust.

Groen de zomer in!

Alles wijst erop dat kunstgras de ideale oplossing is bij een tekort aan tijd, zin en irritaties. Je zult meer rust ervaren en kunt de moeite in andere zaken steken. Ideaal voor een relaxte zomer!

https://www.kunstgrasdirect.nl