CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Uw huis laten taxeren

U gaat misschien verhuizen, en nu heeft u van de hypotheekadviseur of bankmedewerker waar u de hypotheek heeft aangevraagd, gehoord dat u een taxatie op de woning moet laten uitvoeren. Dan bent u bij ons op het goede adres! Een taxatie op uw huis hoef niet veel te kosten, bij ons heeft u dit helemaal zelf in de hand. U kunt namelijk bieden op taxaties. In dit artikel leggen we kort uit hoe dat in zijn werk gaat.

Deelnemen aan de veiling

Het eerste wat u moet doen is een account aanmaken op www.taxatieveilingen.nl in uw account geeft u dan gelijk aan welk huis, of huizen getaxeerd moeten worden. Zodra u een account hebt aangemaakt kan het bieden gaan beginnen! U bied op een taxatie voor een huis die wordt uitgevoerd door een erkend NVM taxateur die ook nog is ingeschreven staat in het NRVT ( Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Door deze kenmerken weet u zeker dat de taxatie zeer professioneel en met de juiste kennis gebeurd. Ook worden taxateurs die aangesloten zijn bij het NRVT door alle banken in Nederland geaccepteerd.

Gewonnen! en hoe nu verder?

Gefeliciteerd! U bent de hoogste bieder! Nu heeft u opdracht gegeven voor het uitvoeren van een taxatie op het pand dat u zelf op uw profiel heeft aangegeven. De veiling betaald u veilig en makkelijk via IDeal. Nadat een taxateur aan uw opdracht is gekoppeld heeft u met de taxateur een overeenkomst. Deze overeenkomst krijgt u toegezonden op de mail die u op uw account heeft ingesteld. Nadat u deze getekend heeft moet u deze retour zenden naar de taxateur.

Hoeveel tijd neemt de taxatie van uw huis in beslag?

We streven ernaar dat de taxateur binnen 14 dagen de taxatie op u huis heeft uitgevoerd, en dan ook het taxatierapport klaar heeft. Als de taxatie plaats moet vinden in de woning van de verkoper kan dit uiteraard langer duren omdat er dan ook een afspraak met de verkoper gemaakt moet worden.

Voor verdere vragen kunt u terecht op de site (taxatieveilingen.nl) op onze site staat alles nogmaals duidelijk uitgelegd en vind u de antwoorden op de veel gestelde vragen.  

Gerelateerde artikelen

Alle voordelen van een body dryer op een rijtje

Wonen in een containerwoning

Je huis aan een vastgoedbelegger verkopen? Verstandig!