CN Flex
Image default
Toerisme

Maak een wandeling langs de rivier

wandeltochten ardennen

Mijn manoeuvreerruimte is qua tijd erg klein, dus koos ik voor een korte afstand van 6 kilometer. Hij gaf me een topografische kaart van Google Maps en een satellietbeeld. Ik zal die stap moeten voltooien. In mijn leven heb ik nog nooit een kaart gebruikt. Over het algemeen zal ik handelen naar mijn eigen gevoel en het principe volgen van “we zullen het eindresultaat zien” (soms heb ik het helemaal mis, dus ik ben hopeloos verloren, het is allemaal saaie pijn) . Ik ben erg blij zijn visitekaartje te accepteren en denk dat ik hier een missie moet volbrengen voor uw lieve lezers.

Persoonlijk denk ik dat satellietkaarten intuïtiever zijn. Er zijn enkele straatnamen (die van pas zullen komen als ik het dorp doorkruis), en het belangrijkste is dat ik op de satellietkaart de wandelpaden beter kan onderscheiden (straten, boswegen, grindwegen, enz.). Met deze satellietkaart begon ik mijn kleine reis!

Kies voordat u vertrekt de kaart die het beste bij u past!

De wandeling begint bij het vakantiehuis. Ik vind het leuk dat Belvaux een dorp is. Je vindt er prachtige stenen huizen, kleine straatjes, kerken, cafés, rivieren, bruggen die onlangs zijn gerenoveerd. Een typisch Ardens dorp! De rijst die door het dorp stroomt, zal mijn gids zijn. Ik zal haar minstens 2 mijl volgen.

Magisch bos

Na 500 meter verliet ik het dorp en ging de bosweg op. Ik dwaalde langs Lesee en vond een charmant en mooi bos. Zoals altijd zag ik achter alles om me heen een tweede realiteit … Alleen de volwassenen die diep in mijn hart bleven tussen de kinderen begrijpen me. In een met mos bedekte boomstam zag ik een aambeeld met daartussen het magische zwaard van koning Arthur. Heb jij het ook gezien? Op sommige plaatsen steken boomwortels uit de grond. Het zijn slangen die mensen bijten, ongeacht wie er te dicht bij de Excalibur staat. Het bronwater stroomde vrij op weg naar de rivier, maar de tovenaar Merlijn zorgde voor een doorgang. Ik kroop op mijn hoge, discrete schouders om te voorkomen dat mijn voeten nat werden. Toen ik me op de top van de Mount Everest zag staan, is de hoogte van de Mount Everest zes voet!

Ik keerde snel met mijn benen terug naar de grond. Mijn kalf werkt: hier stijgt! Hoewel ik hoop dat deze klim niet te lang zal duren … en Hallelujah, dat is niet het geval, ik maak me geen zorgen! Geleidelijk verliet Lin Dao de rivier. Ik kan hun stemmen nog steeds horen, maar ik kan ze niet meer zien. De linker- en rechterkant zijn omgeven door loofbomen … er zijn weinig naaldbomen. De bomen zijn hoog en het bladerdak vormt een beschutting. Uitstekend anti-stress bosbad!

Na ongeveer 3 kilometer verliet ik het bos, tot mijn verbazing bevond ik me in een afgrond. indrukwekkend! Onderaan zag ik een plek die eruitzag als een oude parkeerplaats. Het grappige is … ik kreeg later te horen dat dit een oude steengroeve was.

U bent van harte welkom om opnieuw te bevestigen!

Ik ben daar nu, in het dorp Restigne. Het eerste gebouw dat mijn aandacht trok was eigenlijk Restigne Castle, een prachtig gebouw uit de 16e eeuw. Neem de tijd om op de tegenoverliggende bank te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap. Helaas is het kasteel niet toegankelijk voor publiek.

Op slechts een paar meter afstand van het hotel zijn alle wandelpaden in de omgeving te vinden. Met behulp van een QR-code inspireert het je om andere wandelingen te proberen. In dit kleine dorp kun je je dorst lessen en honger oplossen in twee of meer kleine restaurants. Ga op elk moment op een foodtour! Helaas kan ik deze restaurants niet verder onderzoeken (vergeet niet om de openingstijden van tevoren te controleren als u hier een pauze wilt nemen). Kortom, in dit kleine dorpje kun je heerlijk rustig wandelen.

Weer op pad …

Ik begon aan het tweede deel van het avontuur. Deze keer kies ik de straat. Ik heb geen spijt van mijn keuze. Nou, ik kwam een ​​paar auto’s tegen, maar ik vond het niet erg. Het landschap is hier compleet anders! Ik ben omringd door velden en in de verte zie ik het bos. De baan slingert zich door een prachtig en uitgestrekt veld. Toen ik verder ging, zag ik hier en daar rustplaatsen op de banken. Het 3 mijl lange weiland- en boslandschap zullen afwisselend verschijnen, waar ik erg blij van word. Eindelijk rook ik de stalgeur en keerde terug naar het mooie dorp Belvaux.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html