CN Flex
Image default
Telefonie

Telefoon van de zaak gebruiken? Hier moet je op letten!

Veel mensen krijgen tegenwoordig een mobiele telefoon van de zaak. Dit is heel handig, maar er is wel een aantal zaken waar je op moet letten. Zorg in ieder geval ook voor een stevig Samsung Galaxy S10 Lite hoesje. Je wilt je baas niet moeten vertellen dat je smartphone stuk is, omdat er geen stevig hoesje omheen zat.

Altijd bereikbaar zijn met je zakelijke telefoon?

Een telefoon van de zaak heeft veel voordelen. Onafhankelijk van tijd en plaats kan je je werkmail beantwoorden, je agenda inzien en het laatste business nieuws checken. Dat is heel handig, maar altijd bereikbaar zijn heeft ook nadelen. Maak afspraken met je werkgever over de momenten dat je bereikbaar moet zijn. Het is soms handig om ook buiten werktijden bereikbaar te zijn, maar hier zitten grenzen aan. Zet je zakelijke telefoon zo nu en dan uit en laat je voicemail inspreken. Je hoeft echt niet altijd bereikbaar te zijn. Het kan helpen om je telefoon alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Zo voel je in het weekend geen druk om al die onbeantwoorde mailtjes te beantwoorden, maar gaat die zakelijke telefoon ook echt uit en gebruik jij gewoon je privé smartphone.

De Belastingdienst en een telefoon van de zaak

Een zakelijke telefoon is niet belast. Dit geldt voor zowel de telefoon zelf als voor de abonnementskosten. Je werkgever bepaalt of een mobiele telefoon noodzakelijk is voor jouw werkzaamheden. Of je privé voordeel hebt van je telefoon, maakt voor de Belastingdienst geen verschil. Je werkgever betaalt de kosten, maar kan jou wel om een eigen bijdrage vragen als je een duurder model of merk wilt dan noodzakelijk is. Als je uit dienst gaat, is het de bedoeling dat je je telefoon weer inlevert. Deze regeling geldt ook voor tablets en laptops.

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-s10-lite-hoesjes/

Gerelateerde artikelen

Bescherm je AirPods

Goedkoop iPhone 6 hoesje

Bellen met een horloge