CN Flex
Image default
Dienstverlening

Heb een back-up plan bij stroomuitval

Zelfs als je denkt dat jouw elektriciteitsnet geen problemen ondervindt, is het een goed idee om een back-up plan te hebben voor het geval dat. Als het elektriciteitsnet uitvalt, moet je weten hoe je een paar essentiële apparaten kunt bedienen, zoals een radio, een handslinger en een oplader op zonne-energie. Je moet ook weten hoe je een generator moet bedienen (of kijk is naar een elektricien rotterdam), die je kan voorzien van essentiële zaken als verlichting op batterijen, een kacheltje en een ventilator. Een generator kan een lawaaierig en groot apparaat zijn, dus zorg ervoor dat je weet waar hij staat en hoe je hem veilig kunt bedienen.

Leg een voorraad voedsel en water aan.

Het is belangrijk om voldoende voedsel en water in huis te hebben om een langdurige stroomstoring door te komen, zodat je zeker bent van jouw veiligheid en comfort. Als de stroom voor langere tijd uitvalt, zit je waarschijnlijk zonder voedsel. Ook kun je door het gebrek aan stroom geen water meer krijgen uit het stads- of gemeentelijk waterleidingnet. In sommige gebieden kun je water krijgen uit een eigen put of tank. Het is belangrijk om genoeg voedsel en water te hebben om een langdurige stroomstoring door te komen. Je kunt ook een voorraad waterzuiveringstabletten aanleggen, zodat je ook zonder elektriciteit water kunt zuiveren.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte zodat je veilig met een stroomstoring kunt omgaan. Als er een storm op komst is, zorg dan dat je weet wanneer de stroom uitvalt, zodat je veilig kunt schuilen. Als er brand of een andere noodsituatie in jouw omgeving is, zorg dan dat je weet hoe je veilig op de hoogte kunt blijven. Volg de lokale weerberichten, zodat je op de hoogte blijft van de huidige weersomstandigheden, en zorg dat je op de hoogte blijft van plaatselijke stroomuitval.