CN Flex
Image default
Bedrijven

Je eetkamer als centraal punt in je huis

Je eetkamer als centrale punt in je huis

De eetkamer is voor vele gezinnen de plek waar iedereen bij elkaar komt. In het hectische leven wordt er namelijk regelmatig aan de tafel gegeten. Maar er worden ook besprekingen gevoerd, kinderen maken er hun huiswerk of je oefent er je hobby uit. Een mooie eetkamertafel die past in je interieur kan dan ook gerust het centrum van je huis genoemd worden. Eetkamerstoelen die bij je tafel passen, bijvoorbeeld mooie houten eetkamerstoelen, maken het geheel af.

 

Ga voor je eigen stijl

Of je nu een moderne of klassieke woning, een industrieel pand of een retro appartementje hebt, mooie meubelen kleden je woning stijlvol aan. Een mooi voorbeeld hiervan zijn houten eetkamerstoelen bij je eetkamertafel. Hout past vrijwel bij elke stijl. Denk bijvoorbeeld aan de Scandinavische stijl waarbij veel naturel hout gebruikt wordt. De klassieke en landelijke stijl zit vol houten meubelen en accessoires. En bij een industrieel pand is hout alsof het er altijd al was. Welke stijl je ook kiest, ga voor je eigen stijl. Dit mag best wel een combinatie zijn van bijvoorbeeld klassiek en modern, of retro samen met industrieel. Zolang het een mooi geheel vormt, zit je goed.

 

Richt je eetkamer stijlvol in

Neem je eetkamertafel niet te groot, maar ook niet te klein. Kies ze in functie van de ruimte die je beschikbaar hebt. Hou rekening met loopruimte en kasten met opengaande deuren en laden. Houten eetkamerstoelen bestaan in diverse afmetingen. Kies deze ook in functie van je tafel en eveneens ook hier weer: de beschikbare ruimte. Ga je voor brede stoelen of kies je voor elegante vrij smalle stoelen? Het kan allemaal. Hou er bij de aankoop rekening mee dat je misschien ook nog wat accessoires wilt om je eetkamer in te richten. Bedenk dan dat deze ook ruimte innemen. Denk bijvoorbeeld aan een vloerlamp, een bijzettafeltje of een wijnrek. Een overvolle kamer is niet mooi, maar een half lege kamer spreekt ook niet aan. De kunst is om een evenwichtig geheel te bekomen. Met wat verbeelding lukt dit best wel!

https://www.nouvez.nl/