CN Flex
Image default
Aanbiedingen

Tips voor de beste oordoppen om mee te slapen

Oordopjes kiezen voor het slapen

 

De juiste oordopjes kiezen om te slapen kan uw nachtrust verbeteren. Er is echter een breed scala aan opties beschikbaar, dus u moet rekening houden met een aantal factoren om te beslissen welke oordopjes het beste voor u zijn. Kwaliteit en comfort zijn bijzonder belangrijk, maar ook andere criteria kunnen een rol spelen bij uw aankoopbeslissing.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van oordopjes voor het slapen
We zullen de belangrijkste dingen waar shoppers op letten bij de aankoop van oordopjes voor het slapen op een rijtje zetten. Op het eerste gezicht lijken de oordopjes op elkaar, maar als u meer aandacht besteedt aan de aspecten waarmee ze zich onderscheiden, kunt u de juiste kiezen die aan uw wensen voldoet.

 

Benieuwd naar de beste oordoppen van 2021? Bekijk de vergelijkingen op Slaapwijsheid

Prijs
De prijs van een paar oordopjes hangt meestal af van het materiaal en de herbruikbaarheid. Als u oordopjes voor eenmalig gebruik in bulk koopt, beginnen de prijzen bij minder dan 25 cent per paar. Herbruikbare oordopjes kosten vaak rond de $10 per stuk, hoewel sommige technologisch geavanceerde noise-cancelling apparaten meer dan $100 kosten.

Wat de beste prijs is, hangt af van het beoogde gebruik. Als u van plan bent om oordopjes elke nacht te gebruiken en het niet erg vindt om ze regelmatig schoon te maken, zullen herbruikbare oordopjes u op de lange termijn waarschijnlijk geld besparen. De maandelijkse kosten van wegwerpdopjes kunnen oplopen. Als u de oordopjes echter slechts af en toe wilt gebruiken of als u ze niet tussendoor wilt schoonmaken, zijn wegwerpdopjes wellicht voordeliger.

Herbruikbaar vs. eenmalig gebruik
Sommige oordopjes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, terwijl andere gemaakt zijn voor hergebruik. Wegwerpoordopjes voor eenmalig gebruik zijn meestal gemaakt van minder duurzame materialen om ze betaalbaarder te maken. Ze kunnen erg handig zijn, omdat u ze na gebruik weggooit in plaats van ze schoon te maken.

Voor herbruikbare oordopjes worden duurzamere materialen gebruikt die bestand zijn tegen nachtelijk gebruik. Ze moeten regelmatig worden schoongemaakt, wat sommige eigenaars onhandig vinden. Ze produceren echter minder afval en kunnen u na verloop van tijd geld besparen.

Materialen
Voor oordopjes kunnen verschillende materialen worden gebruikt, waaronder schuim, silicone, was en latex. Schuim is meestal de meest voorkomende en betaalbare optie. Siliconen oordopjes zitten meestal aan de ingang van het oor en dringen niet of nauwelijks in de gehoorgang. Veel mensen beschouwen oordopjes van was als de meest effectieve, maar ze zijn meestal duurder, ondanks het feit dat ze bedoeld zijn voor eenmalig gebruik.

Sommige oordopjes kunnen ook latex bevatten. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, maar mensen met een latexallergie moeten de productbeschrijvingen goed bekijken om er zeker van te zijn dat ze een latexvrij model kiezen.

Geluidsreductie
De mate van geluidsreductie wordt gemeten met de NRR (Noise Reduction Rating), die aangeeft hoeveel decibel (dB) de oordopjes in staat zijn om te dempen. Hogere cijfers geven een grotere potentiële geluidsreductie aan. Oordopjes hebben meestal een NRR tussen 22 dB en 33 dB. Afhankelijk van wat u nodig hebt en hoe hard de geluiden in uw slaapkamer zijn, kunnen oordopjes aan beide uiteinden van dit bereik geschikt zijn.

Comfort
Als u van plan bent oordopjes te dragen tijdens het slapen, is comfort van cruciaal belang. Verschillende factoren bepalen hoe comfortabel oordopjes voor u aanvoelen, zoals het materiaal, de grootte en de vorm. Helaas is er geen eenvoudige manier om te voorspellen welke oordopjes voor u het meest comfortabel zullen zijn, dus het vinden van uw ideale paar kan een kwestie van vallen en opstaan zijn.

Veelgestelde vragen over slapen met oordopjes

 

Is het slecht om elke nacht met oordopjes te slapen?

De meeste deskundigen vinden het veilig om met oordopjes te slapen, maar het brengt wel risico’s met zich mee, zoals oorsmeervorming, beschadiging van de gehoorgang en het blokkeren van belangrijke geluiden. Volg de instructies die bij de oordopjes worden geleverd om de risico’s tot een minimum te beperken. Als u ze verkeerd inbrengt of uitdoet, of als u de hygiëneprocedures niet volgt, kan dat problemen opleveren.

Wat is de “noise reduction rating” of NRR?

De geluidsreductie (NRR) is een meeteenheid die aangeeft hoeveel decibel (dB) oordopjes en andere gehoorbeschermingsmiddelen kunnen tegenhouden als ze correct worden gebruikt. Een hogere NRR geeft aan dat de geluiddemping groter is. De waardering van oordopjes varieert meestal van 22 dB tot 33 dB.

Blokkeren oordopjes het geluid van snurken?

Als de oordopjes op de juiste manier worden gedragen, wordt het geluid van snurken geblokkeerd of aanzienlijk verminderd. Als uw partner echter hard snurkt en/of uw oordopjes een lagere NRR hebben, kunt u nog steeds geluiden horen.

Wat kan ik nog meer doen om nachtlawaai te verminderen?

Hoewel oordopjes een betaalbare en effectieve manier zijn om nachtlawaai te verminderen, zijn er nog verschillende andere opties, waaronder hoofdtelefoons, geluidsapps, white noise-machines, ventilatoren en aanpassingen aan de kamer.

Er zijn verschillende slaapkoptelefoonontwerpen beschikbaar, waarvan sommige in het oor rusten en andere erbuiten. Sommige slaapmaskers en kussens hebben ingebouwde luidsprekers om slapers luistermogelijkheden te bieden zonder het gebruik van een conventionele koptelefoon. Geluidsapps kunnen worden gebruikt op uw favoriete apparaat en/of in combinatie met een koptelefoon. Ze kunnen muziek, meditaties, natuurgeluiden, slaapverhalen, en nog veel meer bevatten.

Apparaten met witte ruis produceren een consistent achtergrondgeluid dat sommigen vergelijken met ruisend water of radiostoringen, en dat kan helpen andere geluiden te overstemmen. Een ventilator kan een soortgelijk effect hebben.

Ten slotte kunnen aanpassingen aan de kamer nuttig zijn. Zachte materialen, zoals gordijnen en tapijt, kunnen helpen geluid te absorberen en de kamer stiller te houden. Als de geluiden van buiten komen, zijn geluidwerende gordijnen het overwegen waard.

 

Voor meer vergelijkingen van oordoppen, ga naar de Slaapwijsheid website of bekijk de wetenschap achter slapen op Slaapwetenschap.

 

 

 

https://slaapwijsheid.nl/slaapkamer/oordopjes-slapen/