CN Flex
Image default
Zakelijk

Welke kosten komen allemaal kijken bij een badkamerrenovatie?

Een nieuwe badkamer, dit is een flinke klus en kan ook best wat geld kosten. Maar aan welk budget moet je denken als je gaat voor een badkamerrenovatie?

 

Tegels

De tegels zijn een groot onderdeel van de badkamer. Je vloer- en muurtegels bepalen de hele sfeer in de badkamer. Het is dus belangrijk dat je hier niet op bespaart. De prijzen van tegels kunnen wel erg verschillen. Er zijn hele dure soorten, maar er bestaan ook veel tegels die meevallen in de prijs. Je vindt al tegels voor €19,99 per m2. Deze prijzen kunnen wel oplopen als je gaat voor een duurdere soort tegel.

 

Sanitair

De grootste postenkost van de hele badkamer is het sanitair. Je kan het natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar hier geef je wel het meeste geld aan uit. Als je hier geld op wilt besparen, moet je bij jezelf nagaan of het bijvoorbeeld nodig is om een douche en een bad te laten plaatsen. Prijzen van het sanitair kunnen oplopen tot boven de €3500 euro. Het is wel makkelijk om iets minder uit te geven, omdat je niet altijd voor de luxe producten hoeft te gaan.  

 

Installatie 

Voor het installeren van de gehele badkamer komen ook kosten bij kijken. Ook kan hier aardig wat tijd inzitten. Hoe meer installatie in de badkamer, hoe meer de prijs oploopt. Het is lastig om hier een prijsindicatie over te geven, omdat dit per aannemer verschilt. Ga daarom eerst goed op onderzoek uit of vraag de vakman voor advies. Op deze manier weet je wat je kan verwachten.

 

Tips om te besparen

Het is al erg duur om je badkamer te laten renoveren, daarom zijn er een paar bespaartips. Zo kan je bijvoorbeeld een keer gaan voor een B-merk. Mensen denken vaak dat een A-merk betere kwaliteit heeft, maar dat is niet altijd waar. Ook is het verstandig om een aannemer in te huren. Hierdoor maak je geen overbodige kosten. En probeer dingen die je zelf kunt doen alvast te doen. Dit scheelt allemaal in de prijs.