CN Flex
Image default
Zakelijk

De ontwikkelingen van ISO 9001

De wereld ontwikkelt zich in rap tempo. De wereld van nu is voor mensen van vroeger al vrijwel onherkenbaar geworden. Auto’s en computers zullen onvoorstelbaar zijn geweest voor de middeleeuwse mens. ISO 9001 heeft de toekomst. Steeds meer organisaties voeren ISO 9001 in. Als je – op wat voor manier dan ook – in je werk te maken hebt met kwaliteitsmanagement, kun je profiteren van de talloze voordelen van ISO 9001. De toegevoegde waarde van de ISO-normen is ongekend. Als je meer wilt weten over de ontwikkelingen van ISO 9001, doe je er goed aan om verder te lezen.

De norm vertalen naar jouw organisatie

De ISO 9001 training online volgen wordt steeds populairder. Ook op dat gebied ontwikkelt ISO 9001 zich in hoog tempo. Tijdens de training leer je hoe je de norm vertaald naar jouw organisatie. Je kunt de training gewoon bij NEN volgen. Ook leer je wat de gevolgen zijn van het implementeren van ISO 9001, zodat je goed voorbereid bent op wat er komen gaat. Je leert hoe je meet of het kwaliteitsmanagementsysteem aan de eisen van ISO 9001 voldoet, waardoor het kwaliteitsmanagement uiteindelijk vele malen efficiënter zal worden kunnen geregeld.

Updates

Normcommissies zijn verantwoordelijk voor de normen die uiteindelijk in ISO 9001 belanden. In 2015 werden de normen van 2008 geupdate. Zo zie je maar dat ISO 9001 zich aanpast aan de tijdsgeest. Als de behoefte verandert, verandert ISO 9001 gewoon mee. De oude certificaten gelden dan ook niet meer. Dat is ook niet verwonderlijk, want er is een hoop veranderd in korte tijd. De internationalisering neemt enorm toe. Bedrijven functioneren ook steeds meer op een globaal niveau. Het managen van risico’s wordt steeds belangrijker gevonden. Hier moet ISO 9001 allemaal slim op inspelen.

Stakeholder-management

Een andere ontwikkeling is de toepassing van stakeholder-management. Je dient de belangen van verschillende partijen mee te nemen in besluiten. Je dient hierbij het kwaliteitsmanagement nooit uit het oog te verliezen. ISO 9001 houdt rekening met de unieke omstandigheden van elke organisatie. Er wordt rekening gehouden met verschillende belanghebbenden. Anders loop je onnodig risico. Zo zie je maar dat ISO 9001 mee gaat met de tijd. Voor relevante en hedendaagse kennis moet je dan ook bij de ISO 9001 training zijn. Daar kan de organisatie waar je werkt ongetwijfeld van profiteren.