CN Flex
Image default
Woning en Tuin

Vloer egaliseren wordt door steeds meer huishoudens gedaan

Als je de term zo hoort klinkt het niet extreem ingewikkeld. Een vloer egaliseren is niet veel anders dan het glad en vlak maken van de vloer en dan met name de ondergrond van de uiteindelijke vloer. Op het moment dat dit niet goed wordt gedaan kan dit flink wat gevolgen hebben, die vaak nog kostbaarder zijn dan de investering in deze egalisering. Je kan hierbij denken aan vochtproblemen, geen gelijkmatige vloer, lastiger aanbrengen van een nieuwe vloer of zelfs dat de vloer minder lang meegaat. Daartegenover heeft het wel weer heel veel voordelen, zoals het wegnemen van de ruwheid en wegnemen van oude lijmresten van een oude vloer.

Vloer egaliseren zelf doen

Maar kan je nu ook zelf zo’n vloer egaliseren? Over het algemeen is het niet zo simpel, doordat het dan alsnog hoog in de kosten komt. Buiten het feit dat je niet de kennis hebt zoals de specialisten kost het ook nog meer tijd, waardoor het in de meeste gevallen nog duurder uitvalt dan het inzetten van een expert. Toch heb je wel veel instructiefilmpjes online staan, waarbij het stap voor stap wordt uitgelegd, maar dit moet je wel durven aan te gaan.

Waarmee doe je het egaliseren

Het egaliseren van vloer doe je met een egaline. Dit is een hele dunne cement-achtige oplossing vermengt met water, waardoor het heel simpel verdeelt kan worden over een kamer. Goede egalines moet je over het algemeen wel zelf maken, maar bij een vloer egaliseren is het merk van de egalines ook van belang. Wees dus kritisch en doe onderzoek naar de beste egalines voor jouw situatie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

https://www.egaliseer.nl/