CN Flex
Image default
Tuin en buitenleven

Brievenbus buiten of in de deur?

Wat is handiger en verstandiger? Een brievenbus buiten plaatsen of een brievenbus in je deurkozijn zetten? Wij zetten alle voor en nadelen eens even netjes op een rijtje!

Post op de matPost op de deurmat. Hoe fijn is dat? Je hoeft in de morgen niet naar buiten te lopen om de ochtendkrant uit de bus te halen. En ook hoef je overdag niet meerdere keren naar je brievenbus te lopen om te kijken of de postbode al is geweest. Je post beland gewoon makkelijk bij jou thuis binnen op de mat. En dat geldt natuurlijk ook voor kranten en reclame.

brievenbusklep meer kou en tocht
Hoe handig ook, die brievenbusklep in de deur heeft toch ook wel enkele nadelen. Een groot nadeel is het feit dat er kou en tocht door de klep naar binnen komt. Nu de stookkosten afgelopen jaar enorm zijn gestegen is dat wel een heikel punt. Je kunt de ergste kou opvangen door een tochtwering aan de binnenkant van de brievenbus op te hangen. Die tochtborstel vangt de ergste kou op. Maar toch zal er altijd wat kou doorheen gaan. Dit is dus een nadeel van een deurbrievenbus.

buiten brievenbus, minder vuurwerk gevaar
Het is heel vervelend als mensen tijdens nieuwjaar vuurwerk in je buiten brievenbus gooien. Maar het is nog veel erger als ze het vuurwerk in je deurbrievenbus naar binnen gooien. Vorig jaar is dat nog bij iemand gebeurt. Die persoon liep ernstig letsel op. Met een dichte deur geef je niemand de kans om dingen bij je naar binnen te gooien die daar niet horen. Het vuurwerk tijdens nieuwjaar is eventueel wel op te lossen met een brievenbusafsluiter.

wat is goedkoper?
Voor de prijs hoef je het een niet voor het ander te laten. Brievenbussen en brievenbuskleppen zijn qua prijs gelijk aan elkaar. De goedkoopste beginnen rond de 30 euro. De duursten gaan over de 100 euro heen. De prijs hangt af van het materiaal waarvoor je kiest, de dikte en kwaliteit. Heb je nog geen gat in de deur? Dan is een buitenbus waarschijnlijk makkelijker monteren.

Buitenbus fijner voor bezorger?
Vaak is dat wel het geval omdat de buitenbussen vaak kort aan de weg of stoep staan. De bezorger hoeft dan minder ver te lopen. En aangezien bij hen ook elke seconde telt, is dat voor hen natuurlijk wel heel erg fijn. Wil je nog meer voor en nadelen van brievenbuskleppen vs normale brievenbussen weten? Bezoek dan de site: Brievenbuswebshop voor nog meer informatie over brievenbussen en post.

brievenbus buiten

https://www.brievenbuswebshop.nl/