CN Flex
Image default
Mobiliteit

De 10 dingen waar oudere mensen op moeten letten – Cn-Flex.nl

Naarmate je ouder wordt, zul je meer aandacht moeten besteden aan bepaalde aspecten van je leven. Dit kan van alles zijn. Van uw gezin en werk tot uw lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn, en alles daartussenin! Hier zijn de 10 dingen waar oudere mensen op moeten letten, samen met tips om ermee om te gaan.

 

1) Houd je lichaam sterk

Als je ouder wordt, verandert je lichaam en verliest het een deel van zijn vermogen om sterk te blijven. Zorg ervoor dat je goed eet, beweegt en actief blijft. Als je nu niet in topvorm bent, is het nooit te laat om een ​​gezondere levensstijl te gaan leiden. Als uw familie een voorgeschiedenis heeft van bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen of diabetes.

Medicijnen

Doe dan wat u kunt om te voorkomen dat die dingen met u gebeuren door te letten op wat u eet en door regelmatig te bewegen. En als uw arts medicijnen aanbeveelt voor aandoeningen zoals hoge bloeddruk of cholesterol. Neem deze dan zoals voorgeschreven. Deze stappen kunnen helpen om uw lichaam jarenlang in goede staat te houden.

 

2) Train minstens één keer per week

Regelmatige lichaamsbeweging is op elke leeftijd belangrijk, maar op oudere leeftijd is het vooral van vitaal belang. Lichaamsbeweging helpt uw ​​lichaam de bloeddruk te reguleren en ziekten zoals hartaandoeningen te bestrijden. Het kan het ook gemakkelijker maken om op latere leeftijd actief en onafhankelijk te blijven. Dus zelfs als je het gevoel hebt dat oude mensen geen plezier moeten hebben (de waarheid is dat ze waarschijnlijk meer plezier hebben dan jij). Streef naar ten minste één training per week.

 

3) Blijf in contact met vrienden en familie

Het mooie van sociale media is dat je contact kunt maken met vrienden en familie, waar ze ook zijn. Maar probeer eens per week een diner zonder apparaten te houden. Apparaten waarbij iedereen zijn telefoon opbergt (of meeneemt naar een andere kamer).

En zich concentreert op tijd samen doorbrengen als een groep. Als je niet veel vrienden of familie in de buurt hebt, gebruik dan videochatdiensten zoals Skype of Google Hangouts. Hoe meer connecties we hebben, persoonlijk of virtueel. Hoe meer we ons gesteund voelen door de mensen om ons heen. En hopelijk minder alleen naarmate we ouder worden.

 

4) Wees financieel voorbereid

Het plannen van uw pensioen is een enorme onderneming, maar het is nog moeilijker te bereiken als u niet weet hoe u geld kunt besparen. Dit als u twintig of dertig bent. Begin door ervoor te zorgen dat u een 401 (k) of IRA heeft als uw bedrijf er een aanbiedt. Zo niet, open dan een individuele pensioenrekening. Het hebben van een regenachtig-dagfonds dat de uitgaven voor ten minste zes maanden kan dekken. Dit zal helpen voorkomen dat de rekeningen zich opstapelen terwijl u een andere baan vindt nadat u bent ontslagen. Als je ontslagen wordt, zorg er dan voor dat je een werkloosheidsuitkering (en misschien een handelsschool) bekijkt. Dit zodat je zo snel mogelijk weer kunt beginnen met sparen.

 

5) Let op uw alcoholgebruik

Sommigen gaan ervan uit dat wanneer mensen ouder worden, ze minder drinken. Maar uit een recent onderzoek in BMJ Open bleek dat 60% van de mensen van 70 jaar en ouder problematische of gevaarlijke drinkgewoonten had. Het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism definieert zwaar alcoholgebruik als meer dan vier drankjes per dag. Matig als twee tot drie en binge als vier of meer drankjes binnen twee uur. Overmatig drinken kan uw risico op onder meer hartaandoeningen en kanker verhogen. Houd er ook rekening mee dat alcohol uw coördinatie (d.w.z. lopen) en uw rijvaardigheid kan aantasten.

 

6) Zorg voor een goede slaaproutine

Studies tonen aan dat regelmatig voldoende slaap krijgen de sleutel is om gezond te blijven naarmate je ouder wordt. Ten minste zeven uur per nacht krijgen – of meer, als u een oudere volwassene bent. Dan kan helpen beschermen tegen hartaandoeningen, diabetes, hoge bloeddruk en geheugenproblemen. Bovendien kan het helpen om een ​​gezond gewicht te behouden door je eetlust te verminderen.

Slaap

Voldoende slaap helpt ook om stress, angst en depressie te verminderen. Drie dingen die vaak oudere volwassenen treffen. De meeste 65-plussers hebben tussen de zeven en acht uur slaap per nacht nodig. De meeste mensen van 65 jaar of jonger zouden elke nacht zeven tot negen uur shuteye moeten krijgen. Volgens AARP kan zelfs een uur of twee slaapverlies ervoor zorgen dat u zich gedurende de dag merkbaar slechter voelt, omdat het uw humeur en energieniveau zo sterk beïnvloedt.

 

7) Scootmobielen

Dit is een praktische mobiliteitsoplossing voor iedereen die zich in een klein gebied moet verplaatsen. Maar niet genoeg om de aanschaf van een auto de moeite waard te maken. Scootmobielen kunnen ook worden gebruikt om gebieden te verkennen die u anders moeilijk zou kunnen bereiken. Dit omvat zowel offroad- als wateromgevingen. Als u een oudere persoon bent die in een klein huis of appartement woont met beperkte mobiliteit. Overweeg dan te investeren in een van deze handige voertuigen. Je zult merken dat het je wereld aanzienlijk opent! Je kunt niet alleen vaker vrienden en familie bezoeken. Maar misschien ontdek je ook nieuwe hobby’s!

scootmobielen

 

8) Breng vaak tijd door in de natuur

 

Studies tonen aan dat oudere mensen die tijd in de natuur doorbrengen (of zelfs nep zijn) een lagere bloeddruk hebben. Meer verbonden zijn met familie en vrienden en beter slapen. Als je vastzit in een baan waar je geen tijd buiten kunt doorbrengen. Breng dan de natuur in je omgeving. Als je planten op je bureau hebt staan, tuinier dan thuis. Of maak een wandeling door lokale parken tijdens de lunch of je vrije tijd. Studies tonen aan dat een beetje groen een lange weg gaat.

 

9) Houd vast aan hobby’s die je leuk vindt

Natuurlijk kan angst voor de dood verlammend werken. In plaats van na te denken over hoeveel tijd je nog hebt, probeer na te denken over hoe weinig je nog hebt. Het zal de zaken in perspectief plaatsen. Je gaat uiteindelijk dood, maar hopelijk duurt het niet lang meer en zijn er nog veel dingen die je eerst wilt doen. Concentreer je op het leven van je leven, zodat je, wanneer je sterft – en dat zal je – geen spijt zult hebben dat je niets hebt gedaan. Zoals Andy Warhol zei: als je alles over Andy Warhol wilt weten, kijk dan naar de oppervlakte: van mijn schilderijen en films en van mij, en daar ben ik.

 

10) Weet dat je op een dag dood gaat, maar dat zal niet snel zijn

Iedereen gaat dood. Het is misschien niet zo dramatisch en angstaanjagend als hoe het wordt afgebeeld in Game of Thrones, maar de dood is onvermijdelijk. Als je het leven wilt leiden met een glimlach op je gezicht en stress uit je hoofd, moet je accepteren dat je lichaam een ​​houdbaarheidsdatum heeft. De dood zal gebeuren, of je het nu leuk vindt of niet, dus accepteer dat feit nu en begin dankbaar te zijn voor alles wat het leven je heeft gegeven (terwijl je nog tijd hebt).