CN Flex
Image default
Kunst en Kitsch

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Kunstwerk in opdracht – hoe gaat dat?

Van kleine awards in opdracht tot grote kunstopdrachten  voor kunstwerken van RVS.

Voor een kunstopdracht ga ik als beeldhouwer eerst in gesprek met de opdrachtgever. Om uw wensen en/of  ideeën te horen. Die vertaal ik vervolgens in tekeningen en schetsen. Deze zijn weer de basis voor kleine kartonnen modelletjes. Daarnaast gebruik ik ook een 3D ontwerpprogramma (Blender). Daarmee kan ik levensechte impressies maken van het eindresultaat. Hoe ziet de RVS sculptuur er straks uit op ware grootte?

 

Prototype van een RVS kunstwerk in opdracht

Als de kleine modelletjes de opdrachtgever bevallen maak ik van het ontwerp een grotere mock-up van karton of hout – liefst op ware grootte indien dat mogelijk is. De opdrachtgever nodig ik dan uit om langs te komen en samen bekijken we het resultaat. Kloppen de verhoudingen van het kunstwerk in spé? Is de grootte van de sculptuur geschikt voor de locatie (tuin, entree, hal, woonkamer etc. )? Eventuele aanpassingen kan ik direct ter plekke doorvoeren.

Als het prototype na eventuele aanpassingen door de opdrachtgever akkoord is bevonden begint de uitvoering van het kunstwerk in het definitieve edelstaal, brons of corten.

 

De uitvoering van kunstwerk

We beginnen met het snijden van het materiaal. Dat is altijd de eerste stap bij de definitieve uitvoering van een beeld gemaakt van RVS 316 -inox, corten of brons. Daarna gaan we aan de slag met verschillende metaalbewerkingstechnieken die nodig zijn om het kunstwerk in de gewenste vorm te krijgen. Metaal is een taai en weerbarstig materiaal dat als het ware overwonnen moet worden. Lassen, walsen, zetten, buigen, forceren en kloppen is een aantal van die technieken.  Qua afwerking is RVS 316 erg goed geschikt om de huid van het metaal een exclusieve afwerking te geven. We kunnen het RVS van de sculptuur steeds fijner schuren totdat deze super glad en puntgaaf is. Dat schuren gebeurt in verschillende fases waarbij we steeds fijner schuurpapier gebruiken. Als het RVS perfect glad is geschuurd met een hele fijne korrel kunnen we dit nog verder doorzetten totdat een spiegel effect ontstaat. Het RVS kunstwerk glimt en spiegelt dan letterlijk zoals een spiegel. Maar we kunnen er ook voor kiezen om dit niet te doen en juist voor matte afwerking te kiezen. Ook dat kan heel sjiek en exclusief zijn.

 

RVS Sculptuur spiegelend of mat?

Sommigen vinden kunstwerken die glimmen en weerspiegelen heel mooi, anderen hebben de voorkeur voor minder glans en schittering. Zij vinden juist het meer matte RVS mooier. Hoe dan ook, kunst is en blijft een kwestie van smaak, dat geldt ook de afwerking en de voorkeur voor materiaal. Zo associëren sommige mensen het nu zo populaire geroeste (corten) staal met verval en vinden het er “onverzorgd” uitzien. Terwijl anderen een sculptuur van corten staal juist heel natuurlijk en warm vinden.

 

Exclusief beeld

Hoe dan ook, een goed ontworpen en uitgevoerde kunstopdracht levert een origineel en exclusief kunstbeeld of (rvs) sculptuur op. Een kunst object dat voortdurend boeit en intrigeert. Een aanwinst voor uw tuin, huis of organisatie.

 

Origineel RVS kunstwerk  met een certificaat van echtheid

Ieder RVS kunstwerk heeft een uniek certificaat van echtheid ondertekend door de maker. De authenticiteit van het kunstbeeld wordt daarmee door de kunstenaar bevestigd. Ook geeft de beeldhouwer in het certificaat een motivatie over dit specifieke kunstwerk en ontwerp. Ook geeft de kunstenaar een korte toelichting op de gebruikte beeldhouwtechnieken en de manier waarop het kunstwerk tot stand kwam. Is het kunstwerk een onderdeel van een gelimiteerde oplage? Dan hoort op het certificaat het nummer van de RVS sculptuur en het totale aantal van de oplage te staan.  

 

Wat kost een kunstopdracht?

De kosten voor een kunstwerk in opdracht hangen af van wat uw wensen zijn. Standaard vraag ik voor een nieuw en exclusief ontwerp 1500 euro. Dat is exclusief de uitvoering. Wanneer u een RVS kunstwerk gezien heeft dat u bevalt en dat u wilt laten maken (met een kleine aanpassing) dan vervallen die kosten natuurlijk. Op mijn website staat bij ieder kunstwerk de prijs en de afmetingen. Daarmee krijgt u een goede indruk van wat een kunstwerk ongeveer zal gaan kosten.

 

Interesse voor een kunstwerk in opdracht?

Ook interesse om een kunstwerk in opdracht te laten maken? Neem vrijblijvend contact op met Jeroen Stok en informeer naar de mogelijkheden.

Een deel van de RVS sculpturen die op de website jeroenstok.com te zien zijn kunt u ook bewonderen in diverse beeldentuinen en galerieën.

 

RVS-Beeldhouwer Jeroen Stok

Jeroen Stok maakt RVS kunst en maakt voornamelijk kunst in opdracht. Via verschillende galerieën is vrij werk te koop. Ook maakt hij grafkunst samen met familie en nabestaanden.

.

RVS sculptuur kopen? Jeroenstok.com levert een ruime keuze originele RVS sculpturen in opdracht! ✓ Originele ontwerpen  ✓Garantie ✓ certificaat van echtheid.

Dit artikel over RVS kunstopdrachten wordt u aangeboden door Jeroen Stok van RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.jeroenstok.com/